Благоевградските протестъри се впускат в помощ на другарите си в Кресна

02 Декември 2018 | 16:45
0 коментара
Общество

Благоевградските протестъри ще се присъединят към протестиращите в Кресна тази вечер в 18 часа. Това заяви председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски. 

Той подчерта,че този протест е регламентиран и за него има разрешение.

Припамняме, че днес, около 30 автомобила се събраха за протестното шествие в областния център срещу социалната несправедливост в България. Поради слабият интерес от страна на протестиращите, организаторите решиха шествието да тръгне в 12.00 часа.

Един от главните организатори Александър Стамболийски, председател на Съюза на транспортните работници в Благоевград каза, че исканията на протестиращите остават същите. Недоволните граждани бяха изпратили уведомление за протест до Община Благоевград, но от там не са получили отговор.

Според Стамболийски за тях това е мълчаливо съгласие за провеждане на протест. Около 12,00 часа полицейски служители блокираха кръстовището под Югозападен университет „Неофит Рилски“, тъй като протестиращите се опитват да достигнат до главен път Е-79. Протестиращите се опитаха да „пробият“ кордона от „Жандармерия“. Над 50 представители на жандармерията охраняваха протестиращите.

Недоволните граждани направиха опита да излязат на главния път, но изключително добрата подготовка и организация на органите на реда ограничиха техните движения.

Протестиращите блокираха края на булевард „Димитър Солунски“, който е входна и изходна артерия на областния център. Движението беше спряно за около 20 минути.

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP