Благоевградският свещеник Андон Шавулев отслужи водосвета при откриването на Академия Пулеви

14 Декември 2015 | 10:20
0 коментара
Спорт
Благоевградският свещеник Андон Шавулев отслужи водосвета при откриването на Академия Пулеви

Отец Андон Шавулев отслужи водосвета за здраве при откриването на Академия Пулеви в столицата. С тържествено празненство бе открит новият „Спортен център Пулев”.

Боксовата академия на Кубрат и Тервел Пулеви и един от най-добрите български треньори в този спорт Борислав Бояджиев ще бъде арена за младите хора, която ще съчетава богатия опит на основателите си със съвременната и добре оборудвана техническа база.

Събитието уважиха премиерът на България Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на спорта Красен Кралев, легендите на борбата - двукратните олимпийски шампиони в класическия стил Боян Радев и Армен Назарян, доайените на бокса - треньорите Тодор Андреев и Тодор Занданов, дългогодишният селекционер на националния отбор и треньор на Кубрат Пулев - Михаил Таков, трикратният световен и три пъти европейски първенец Серафим Тодоров, първата българка, поставила рекорд на планетата по лека атлетика - Йорданка Благоева, волейболистка №1 на България за последните 15 години Антонина Зетова, Любо Ганев, Илиана Раева, Валентин Михов, Тити Папазов и редица други спортни фигури у нас.

Отец Андон Шавулев бе специално поканен от братя Пулеви, защото освен да служи вярно на църквата, сам кове и бъдещи шампиони по бокс в региона. Най-добрият боксьор сред свещениците подари икона на Богородица на братя Пулеви и ги поздрави с думите:

"Момчета, бъдете все така пример на младото поколение и нека Бог да бъде с вас и да ви закриля".

"Това е важен ден за мен, за брат ми Тервел и за Боби Бояджиев. Трогнат съм от вниманието. Благодаря от сърце на всички, които дойдоха и ни уважиха. Този център е нашето сърце, нашият дар към България и към българите. Искам да виждам залата пълна, ще се радвам, ако децата тренират и стоят далеч от опасностите, които ги дебнат навън. Няма да има по-горд от мен, ако от нашата школа някой ден, излезе шампион, който да задмине мен и брат ми по успехи", развълнуван бе от огромното внимание Кубрат Пулев, който се преклони пред гения на Валя Балканска, поднасяйки й букет на ринга.

Благоевградският свещеник Андон Шавулев отслужи водосвета при откриването на Академия Пулеви

Добавете Вашия коментар

TOP