Благоевградският бизнесмен Вл. Миленков-Ботев хлопна вратите на ресторант „Дриймс“, ще прави кафене

19 Юни 2017 | 23:32
0 коментара
Общество

Благоевградският ресторант „Дриймс” хлопна врати, а дългогодишният собственик Владимир Миленков-Ботев започна подготовка за изнасяне на оборудването. Залезът на ресторанта, който дълго време беше предпочитано място за тържества, коктейли и абитуриентски, започна, след като бе ипотекиран.

Заради необслужвани кредити бе поставен под съдебен запор и обявен на публична продан. Преди 4 години началната цена на недвижимия имот беше 618 750 лв., но така и не се намери купувач. Миналия месец отново бе изваден на тезгяха за 795 750 лв. от частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов.

Докато течеше сагата с продажбите на имотите му, Владимир Миленков продължи да ползва ресторанта и трябваше да се договори да плаща наем на банката. Изглежда офертата на банката не го е устроила и след като приключиха абитуриентските майски празненства, е решил да изнесе бизнеса си на друго място. Според запознати той ще прави ново заведение на последния етаж на магазин „Зора“. Междувременно за продан са обявени и трите магазина от веригата „БГ Маркет” в Благоевград, които се свързват с името на бизнесмена Вл. Миленков-Ботев.  Този в жк Ален Мак“ се предлага на цена от 561 000 лв., в кв. „Струмско“ на цена 1 551 750 лв., а на ул. „Ал. Стамболийски“ за 245 550 лв.  От миналата година обаче Владимир Миленков реши да преориентира и този бизнес в Гърция, където отвори първия си магазин в Аспровалта. Той дори бе изместил и адресната си регистрация в южната ни съседка и бе изваден от листата за общински съветници на Реформаторския блок в Благоевград на местните избори 2015 г., тъй като не отговаряше на условията за уседналост.

Владимир Миленков-Ботев бе включен на 6-то място като представител на ДСБ, което остана празно в бюлетината след заличаването му. Проверка в Търговския регистър показа, че той няма участие във фирми. Предишните му две дружества „Фаворит-2002” ЕООД и „Лидер” ООД са обявени в ликвидация и несъстоятелност още преди 8 години. Той върти бизнеса си чрез фирмата на майка си, което с оглед на сполетелите го проблеми е разбираемо.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP