Благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски купи за 42 000 лв. магазина преди ГКПП „Ст. Лисичково“, прави го ресторант

19 Юли 2019 | 17:39
0 коментара
Бизнес

Благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски купи на търг от Националната агенция за приходите огромния магазин преди ГКПП „Ст. Лисичково“, който се водеше в активите на „Балкантурист“ и впоследствие по приватизационна линия на ексвоенния комендант Методи Калъмбов.

Приходната агенция извади магазина за продан заради огромните задължения на Калъмбов към хазната, които са причина от няколко години съдебни изпълнители да обявяват за публична продан един по един обектите от златната туристическа база, която някога бе гордостта на Благоевград и Рилското корито.

В. Байрактарски стана собственик на обекта срещу 42 000 лв. Сумата е нищожна, като се има предвид, че самата сграда е с разгъната площ от 500 кв.м, а с нея вървят и 2 дка земя.

„Взех бившия магазин от носталгия – държах го през 1992-1998 г., макар тогава да бях само управител”, призна В. Байрактарски.

Според прословутия му бизнес нюх, който до момента никога не му е изневерявал, покупката е една от най-добрите му инвестиции.

„Ще го направя ресторант и кафене, ще заредя македонска бира, защото съседите оттатък границата само тяхното пиво си признават, ще пусна няколко прости за приготвяне ястия и само работниците на митницата да храня, ще му избия парите за една година”, открехна бизнес плановете си Байрактарски.

Факт е, че от години в района пътуващите между България и Македония няма къде да изпият по едно кафе или да си купят вода, никъде в района няма дори тоалетна, така че идеята на бизнесмена да превърне огромната бивша търговска площ в модерен ресторант няма как да не отклони от пътя огромната част от преминаващите. Надеждите на Байрактарски са свързани и с обещанието на премиера, който от миналата година се зарича да отпусне 2 млн. лв., с които да разшири пътя до ГКПП-то с още 2 платна и да придаде малко европейски вид на един от най-зле изглеждащите ни гранични пунктове – „Ст. Лисичково“./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP