Благоевградският бизнесмен Пл. Илиев вдига хотел на входа на кв. „Струмско“

03 Октомври 2018 | 16:54
0 коментара
Бизнес

Благоевградският бизнесмен Пламен Илиев, собственик на „Бали-72“ ЕООД, ще прави хотел със заведение на изхода на Благоевград срещу кв. „Струмско“.

Общинските съветници дадоха зелена светлина да се изработи Подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване заедно с обединение на два имота в местността Мутишица, като едновременно се променя предназначението им от „нива“ на „производство и складово-търговски дейности, хотел и заведение за обществено хранене“.

Имотът обединява два по-малки, купени като земеделска земя преди 12 години. Общата площ е 5104 кв.м и се намира в близост до главен път Е-79, без да граничи с него,  достъпът е по общински четвъртокласен път, а от останалите три страни граничи със земеделски земи.

Местният парламент даде съгласието си бизнесменът да реализира инвестиционните си намерения, като разрешението е строителството да е ниско, до 10 метра, плътността на застрояване до 60% , а озеленяването да е минимум 20%.

Бизнесменът Пламен Илиев има заведения в Благоевград, той държи „Зеленото“ в жк „Еленово“ и „Бар 7“ в кв. „Струмско”, негово бе и „ВИПС“ в жк „Еленово“, но неотдавна го е продал. /Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP