Благоевградският бизнесмен Методи Калъмбов попадна в автоекшън със Сашо Генерала от Рила

01 Май 2014 | 10:05
0 коментара
Общество
Благоевградският бизнесмен Методи Калъмбов попадна в автоекшън със Сашо Генерала от Рила

Благоевградският бизнесмен Методи Калъмбов попадна в автоекшън с пиян шофьор, който се размина като по чудо без пострадали, съобщи Struma.bg.

Инциденът станал в центъра на община Рила на 28-ми април в късния следобед. Методи Калъмбов, който е собственик на хотел „Рилец“ край Рилския манастир, имал уговорена среща с кмета на планинската община Георги Кабзималски.

„Пътувах с лекия си автомобил „Мерцедес“ и малко преди хлебарницата на Рила движещият се на 10 метра пред мен автомобил наби спирачки. За да избегна удара, завих в лявото насрещно платно и се изравних с другия автомобил. В същия момент другият шофьор тръгна към мен, сигурно е искал да кривне вляво, и ме блъсна. На метри от нас на тротоара имаше хора и добре че ударът беше между колите, иначе можеше да има ранени. Извиках през прозореца на шофьора: „Абе, ти нормален ли си? Какво правиш?”, но той изпсува, подкара отново колата си и тръгна да бяга. Аз успях да го настигна и когато спря, видях, че е много пиян, и се обадих в полицията”, разказа за пътния инцидент Методи Калъмбов.

Шофьорът е 52-годишният бивш полицай Сашо Миладинов, известен с прякора Генерала. При тестването му за алкохол дрегерът показал 3,29 промила. Издаден му е талон за кръвна проба, но той е отказал да даде и срещу него е започнало бързо производство. Методи Калъмбов е бил разпитан вчера за пътния инцидент от разследващия полицай Тахова.

„Жената ми благодари от името на хората в Рила, тъй като, ако не съм бил аз, може би пияният шофьор е щял да „забърше“ хората на тротоара. Материалните щети не са много, ударен е калникът на мерцедеса. Не искам никакви пари”, добави Калъмбов.

Добавете Вашия коментар

TOP