Благоевградският адв. Александър Мановски приготви вкусен лек срещу коронавируса по бабиния тефтер

26 Март 2020 | 08:43
1 коментара
Любопитно

Благоевградският адвокат Александър Мановски, останал без дела заради затворения съд и под доброволна домашна карантина, запаса готварската престилка и успя да сътвори вкусен боб срещу коронавируса по рецепта, извадена от тефтерите на баба му.

В българската кухня лекарството е известно като боб на фурна, а ползата му срещу заразата е, че бобът съдържа цинк, разясни адвокатът.

Боб(ЦИНК) на фурна!

За всички свои приятели, останали принудително по домовете си, чрез социалната мрежа адв. Мановски щедро предостави рецептата, като я придружи с апетитни снимки:

Задушават се моркови, кромид и праз. Добавят се печени чушки и малко лютеница, която се разрежда с доматен сок – по около 250 г/мл и от двете. Задължително се добавят подправки за зрял боб. Ако обичате люти чушки, може да сложите и 2-3 още при задушаване на зеленчуците. Всичкото това се разбърква със сварения боб и се пече.

Според описанието на адвоката бобът му се получил убиец, защото почти всичките продукти са домашни, отрасли в двора на къщата му в Зелен дол.

На онези, които със завист коментираха колко добре и апетитно изглежда фасулът му, Мановски щедро обеща да ги събере на печен боб у дома веднага щом карантината бъде вдигната.

Бобът – убиец на коронавирус

Добавени коментари

сашо боба публикува:
26 Март 2020 | 12:28
сашо адвоката сашо джолана сашо боба

Добавете Вашия коментар

TOP