Благоевградски боксьор измъчи Тайсъна, боят стана атракцията на държавното първенство за мъже в Пловдив

20 Октомври 2020 | 08:31
0 коментара
Спорт

Благоевградският боксьор Емануил Богоев измъчи шесткратния европейски първенец Даниел Асенов-Тайсъна на финала на държавното първенство за мъже в Пловдив, а боят им в кат. 56 кг стана една от атракциите на най-силното вътрешно състезание в календара на родната федерация, съобщава Струма.

Възпитаникът на БК „Пирин“ нанесе повече удари в главата на своя съперник, отколкото той самият получи, но тримата съдии признаха единодушно класата на най-добрата ръкавица на България в момента с оценки 30:28, 30:26, 30:25. Националът дойде под тепетата от високопланинската база на Белмекен, където трикольорите водят подготовка. Богоев стигна до решителната среща, след като в четвъртфиналите срази, макар и трудно, Божидар Гаврилов от НСА /30:27, 29:28, 29:28/. В полуфинала обаче се развихри срещу натурализирания руснак и младежки национал на България Матвей Рязанов и го отупа с пълно единодушие на хората на съдийската маса 30:27, 30:27, 30:27.
Още двама от съотборниците на вицешампиона се качиха на почетната стълбичка и донесоха бронзови медали за клуба. При 52-килограмовите Георги Георгиев отстъпи в полуфиналната битка на Дарислав Василев от „Левски“, а в кат. 69 кг Венцислав Палев не намери аргументи срещу Юли Бонзов от ЦСКА и треньорът отец Андон Шавулев хвърли бялата кърпа веднага след първия рунд. Единствен от квартета пиринци извън призьорите остана Фредерик Ваклев в кат. 81 кг, който в 1/4 финалите също беше изваден от ринга преждевременно от наставника си.

Благоевградският квартет под тепетата с наставника отец А. Шавулев

Добавете Вашия коментар

TOP