Благоевградската съдийка Екатерина Николова чества рождения си ден в Аликанте

07 Март 2019 | 22:09
0 коментара
Хайлайф

Благоевградският районен съдия Екатерина Николова посрещна рождения си ден на брега на Средиземно море. Заедно с група съдии и адвокати тя беше на екскурзия в испанския град Аликанте, наричан още Града на слънцето, по време на прочутия карнавал.

Градът, намиращ се на 125 км южно от Валенсия, е известен с двореца „Санта Барбара“ и с феноменалния фестивал в чест на неговия покровител, светеца Сан Хуан. Той се провежда на булеварда в центъра на града, направен от 6,5 милиона мраморни…… Хора от цял свят прииждат, за да видят гигантските скулптури от папие-маше, изработени от архитекти и художници, които се издигат из целия град, в продължение на седмици, за да бъдат в последния ден на празника зрелищно изгорени под озареното от заря и фойерверки нощно небе.

В тази невероятна атмосфера се потопи благоевградската група, която подготви страхотна изненада за съдия Николова по случай рождения й ден. В полунощ, когато настъпила рождената й дата, сервитьорите в крайбрежен ресторант внесли тържествено торта със свещички и всички запeли „Happy birthday”, като в общия хор пригласяли и английски туристи. Свещичките обаче били специални – вместо да се угасят, още повече се разпалвали, когато ги духаш, та паднал голям смях.

По време на испанското пътешествие групата се разходила и до соленото Розово езеро в Торевиеха, палмовата горичка на град Елче, град Бенидорм, известен още като „Манхатън на Испания“ или „Бенийорк“, заради многобройните си високи хотели и блокове с ваканционни апартаменти.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP