Благоевградската писателка Евгения Йорданова с премиера на новата си книга навръх рождения си ден

12 Април 2018 | 10:13
0 коментара
Хайлайф

Известната благоевградска общественичка и писателка Евгения Йорданова за пореден път съчета рождения си ден с премиера на нова книга. „АЗ СЪМ ТУК“ – заявява тя от корицата и прави най-честната и съкровена изповед за живота си, на каквато са способни малцина.

По време на представянето на книгата беше удостоена от Общинския съвет по наркотични вещества със сертификат и значка „Посланици на независимостта“.

Уважиха я многото й приятели и почитатели от Благоевград, ръководството на Съюза на българските писатели в лицето на поета Димитър Христов, председателят на читалищното настоятелство Васил Новоселски, който наскоро я предложи в своя екип и бе избрана от общото събрание… Подготовката за събитието бе поето от Сдружение „Движение Ние жените“ и ОбС по наркотичните вещества, оглавявани от най-близките приятелки на Евгения Здравка Чимева и д-р Теменужка Любенова.

Междувременно приятели четяха нейните разкази и есета на публиката, други споделяха случки от срещите си с Ева, Жени, Жената в бяло или просто Евгения – всеки има своето лично обръщение за нея.

Председателят на Литературния салон „Огнище“ и на Творческото обединение „ХХI век“ при благоевградското читалище „Н. Вапцаров-1866“ Красимира Кацарска подходи към тържеството и като литературен критик, освен като съученичка и приятелка на Евгения.

Не спести похвали за рожденичката и председателят на читалището Васил Новоселски. Познанството и сътрудничеството им е дълголетно – тя като директор на Дома за лишени от родителски грижи деца и той като председател на Ротари клуб.

Депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева не само прочете любимия си разказ от книгата на Евгения, но и закупи десет броя, които ще подарява на колегите си от Народното събрание.

Евгения е родена в затвора. Осиновено дете. Отгледана е от стар македонски род. Десет години бе директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Автор е на книгите „Спомени за моя род“, „И да направиш добро“, „Децата на сенките“, „Законите на любовта“,“Разговор за двама“, „Най-щастливият ден“. Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др. езици.  Отличена е със званието „Жена на Благоевград“ за 2008 г. и с още много други награди. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

 

Добавете Вашия коментар

TOP