Благоевградската фирма „Растер Юг” ЕООД ще чисти улиците в Петрич през зимата

25 Октомври 2017 | 14:20
0 коментара
Бизнес

Благоевградската фирма „Растер Юг” ЕООД ще чисти улиците в Петрич през зимата. Освен в града, фирмата ще отговаря за зимното почистване и в Огражденския регион.

Това се случва, след като община Петрич обяви една обществена поръчка с три обособени позиции за снегопочистване и поддържане на уличната мрежа през зимните месеци.

Позициите са: снегопочистване и поддържане на улиците в град Петрич – 55 хил. лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Подгорски и Марикостински райони – 50 хил лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Огражденски район -50 хил лв без ДДС.

За всяка една от позициите се е явил само по един кандидат, всички отговарят на изискванията , има сключени и договори към днешна дата.

Уличната мрежа в града ще почиства фирма „Растер юг  ООД”, в Подгорски и Марикостински район изпълнител по зимното поддържане е фирмата „Живел Енерджи” ООД, в Огражденски район отново „Растер юг” ООД.

„Това означава, че фирмите следва да направят вече своята организация като предварителна подготовка на техника и обособяване на пунктове за изчакване”, уточни зам. кмета по „ТСУ и строителство” Минка Салагьорова.

По нейна информация от минлата година има останали на разположение 12 тона сол, Общината обаче е поръчла още 50 тона за да покрие необходимостта за целия зимен сезон. В района на подгорските села вече са почистени банкетите покрай главния път, премахнати са храстите и сухите дървета.

Където е било необходимо е направено и изкърпване на уличната мрежа, остава единствено освежаването на маркировката, който процес ще приключи до средата на месец ноември.

„Съгласувано с кметовете на села вече са определени и депата за пясък, до края на месец ноември по график ще се достави по места. Готов е и списъкът с машините по населени места, които могат да реагират най-бързо при необходимост”, обобщи Минка Салагьорова. 

Добавете Вашия коментар

TOP