Благоевградска фирма ще ремонтира училището в село Рибново

05 Септември 2019 | 17:10
1 коментара
Любопитно

Благоевградската фирма „Престиж Бизнес 93” ООД, спечели обществената поръчка за реконструкция и разширение на Средно училище „Йордан Йовков”- село Рибново – инженеринг – проектиране, СМР и авторски надзор.

Комисията отстрани от участие две от петте кандидатствали дружества – „Образователна инфраструктура-Рибново” ДЗЗД-Пловдив и „ГДС-Руен” ДЗЗД – Кюстендил.

На първо място е класирана „Престиж Бизнес 93” ООД, на второ – „БСГ – Бояна” ДЗЗД-София, а на трето – „А-Строй” ЕООД – село Абланица.

Първият транш от обещаната субсидия за разширяването на училището в Рибново в размер на 300 000 лева отдавна бе преведена в сметката на школото от Министерството на образованието. Парите са за изграждането на допълнителни 6 класни стаи в учебното заведение, където учат около 500 ученици в 24 паралелки, а в същото време класните стаи са само 16.

Други 170 000 лева вече бяха инвестирани за ремонт, саниране и нова дограма на филиала на школото в село Осиково, където се провеждат извънкласни форми и занимални.

„Училището ни е хубаво, но сградата е малка, няма въздух, децата нямат достатътчно пространство. От първи до осми клас учат целодневно тук. С предстоящия ремонт ще решим този проблем”, каза директорът на училището – Манчо Джуркин.

Добавени коментари

Аз съм от "Града" публикува:
07 Септември 2019 | 12:22
Георги Шапков- с.Делчево

Добавете Вашия коментар

TOP