Благоевградчанката Йоана Везенкова се класира втора в конкурса "Мис Македонско девойче"

03 Декември 2017 | 18:02
0 коментара
Общество

Зa 12-a поредна година Националната женска организация при ВМРО, читалище "Македония" и Ансамбъл "Гоце Делчев" организираха уникален по своя характер конкурс за истинска българска красота "Мис Македонско девойче".

Благоевградчанката Йоана Любомирова Везенкова бе избрана на второ място в престижната надпревара. Тя е на 16 години и учи биология и химия в ПМГ „Акад. Сергей Корольов” в Благоевград. Обича да пее, да чете книги и е зодия Близнаци, като посланието й към хората бе: „Погледнете живота от към хубавата му страна и се усмихвайте по-често, защото усмивката краси човека!”

Конкурсът се проведе в София в Weplay - Mall Paradise, като журито, водено от заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова, имаше трудната задача да направи своя избор измежду 16 избрани красавици от всички краища на България и Република Македония.

Надпреварата се проведе в три тура - за спорно-елегантен стил, по преценка на кандидатката; в национални носии и в официални бални облекла.

Петя Веселинова от Варна стана победителка в крайното класиране на конкурса за българска красота „Мис Македонско девойче“.

Добавете Вашия коментар

TOP