Благоевградчанин вдигна на крак пожарна и полиция със съмнение за бомба (ВИДЕО)

28 Декември 2017 | 16:58
1 коментара
Общество

Благоевградчанин вдигна на крак пожарна и полиция със съмнение за бомба.

Пред екип на медията ни той разказа, че по – рано тази сутрин, закупил тенджере за 45 лв.от уличен търговец с руски акцент в района на Кауфланд в Благоевград, сложено в кашон.

Комична ситуация вдигна на крак полиция и пожарна след сигнал за вероятно взривно устройство в Благоевград, след суетене от 30-на минути, за щастие се оказа, че е неоснователен. 

Малко след 11 ч. от района на месокомбинат "КФМ" на бул. "Димитър Солунски" е подаден сигнал за взривно устройство, след като благоевградчанин купил изгодно от говорещ на развален руски език мъж тенджера под налягане и куфарче с прибори за хранене. Историята е следната.

Преди обяд днес, на паркинга пред хипермаркет под стария гробищен парк, благоевградчанин купил „изгодно” - за 45 лв., маркова тенджера под налягане и прибори за хранене, които според продавача стрували 4500 евро. Продавачът говорел на развален руски, купувачът го определи като „чеченец”, който искал да му направи подарък.

„Как така ще ми подаряваш нещо, което е толкова скъпо”, казал купувачът и дал на продавача 45 лв., от 145-те, които имал в себе си. Грабнал куфара с приборите и кашона с тенджерата, купувачът тръгнал да се прибира, доволен от изгодната „сделка”. Но по едно време се сетил, че може да носи бомба, за това решил да я изведе извън града. Но пък веднага след това през ум му минала мисълта, че може да гръмне всеки момент. Така сложил кашона и куфарчето на покрива на заведение за бързо хранене пред „КФМ”, след което се обадил на полицията.

 На място пристигнаха пожарна и полиция, а персоналът на заведението, стопанисвано от Бранко Салич, е поканен да напусне. Районът бе отцепен. Към 12 ч. двама полицаи отвориха кашона с тенджерата и куфарчето, и след като не откриха нищо подозрително, тревогата бе отменена.

„Обвиняват ме, че съм създал паника, ами ако наистина вътре имаше бомба и гръмнеше, а приборите се разлетят, представяте ли си какво можеше да стане”, обясни купувачът пред медиите, след което бе отведен да даде показания за случая с покупката си.

 

Добавени коментари

Желко публикува:
28 Декември 2017 | 20:59
За 20 минути полицаите са се телепортирали от Второ РУП до ОМВ...Цели 300 метра. По 15 метра на минута. Бързай бавно! Скорост 900 метра в час!И костенурките не са толкова "бързи" !

Добавете Вашия коментар

TOP