Благоевградчанин остана без работа заради решение на д-р Елена Дюлгерова от ТЕЛК 1 - Благоевград

24 Август 2020 | 09:37
2 коментара
Общество

Вместо удължаване на болничния той получава документ, който не му позволява да продължи да работи

54-годишен мъж от Благоевград остана без работа след молба до ТЕЛК за удължаване на болнични.
Димитър Марков е с множествена склероза, работил е като монтажник. След прекаран инфаркт излиза в болничен. След изтичането му иска продължение, за да се възстанови напълно. Получил обаче решение за I група инвалидност, в него пише също, че не може да работи като монтажник.

Биляна Петкова е рехабилитатор на Димитър и твърди, че мъжът е способен да се върне на работа.

Димитър решава да вземе документа с решението на комисията и да обжалва.
Председател на комисията е д-р Елена Дюлгерова, която първоначално отказва да обясни защо е взела това решение. Ден по- късно, след разговор с управителя на болницата, приема екипа ни.

„Не може да работи тази тежка работа – монтажник. Това не означава, че ние му отнемаме правото въобще на работа. Лицето може да работи работа за трудоустроени, да речем портиер, дневен пазач спрямо неговата квалификация и неговите възможности. Монтажник е тежка работа, това са 2 сериозни заболявания… Знаете закон не се разсъждава, закон се изпълнява“, обясни д-р Елена Дюлгерова, председател на ТЕЛК комисията в Благоевград.
След обжалвания през последната една година Националната експертна лекарска комисия е отменила 174 постановления на този състав на ТЕЛК в Благоевград. /бтв/

Добавени коментари

Владо Петров публикува:
24 Август 2020 | 18:11
Как и с чия протекция ??? се търпи толкова години поведението на тази примитивна женица ??? Вместо да и се поиска съдебна отговорност за селяниите и злоупотребите които върши ? тя продължава да си разиграва коня ...нагла и безочлива ...
нина публикува:
24 Август 2020 | 15:34
Тая не я ли изгониха след зулумите в старческия дом?

Добавете Вашия коментар

TOP