Благоевградчанин отнесе 1000 лв глоба, нарушил съдебна заповед да не приближава дома на майка си

15 Май 2019 | 07:47
1 коментара
Криминално

Благоевградчанинът Борислав Комитов бе глобен 1000 лв. за неизпълнение на съдебна заповед, с която му било забранено да се приближава до жилището на майка си Кръстана. Заповедта била издадена от районен съдия по силата на Закона за защита от домашно насилие на 15 юни миналата година. Това обаче не го възпряло и на 31 юли и на 4 август той ходил до дома на майка си и я заплашвал, заради което му било повдигнато обвинение. До наказателно дело не се стигна, тъй като той се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата да понесе наказание – глоба от 1000 лв. Наред с това му е наложена медицинска мярка да се лекува принудително от алкохолна зависимост, която довела до проблемите в семейството.

През 2013 г. той беше отстранен за 1 година от апартамента, в който живеели неговата майка Кръстана и малолетната му дъщеря Борислава, със заповед на съдия Саша Алексова. Закрилата  бе осигурена, след като родната му майка подаде молба в Районен съд по Закона за защита от домашно насилие. Още на другия ден след като получил съдебната заповед, Б. Комитов я беше нарушил. Вечерта пристигнал пиян в жилището и поискал да вземе детето, но майка му се възпротивила и той я ударил. Жената потърсила помощ в полицията и Борислав е изведен навън от пристигнали трима служители на реда. Тогава той бе обвинен за престъпление против правосъдието. Освен за домашно насилие той  бе осъден условно за закана за убийство към Идеал Мутишев, който е първи братовчед на съпругата му Ивайла, която също имаше съдебна заповед за забрана да се приближава до дома на свекърва си.Струма

Добавени коментари

Идеал Мутишев публикува:
20 Април 2020 | 20:22
Всички законни способи за защита в България са формални и безсмислени. Един простак от калибъра на Борислав Комитов се чувства недосегаем, защото наистена е недосегаем. Стотици посещения на адреса на бившата му съпруга, полиция линейки, какво ли не.... клаха, се биха се, заплашваше всеки, който не му уйдисва на капризите. Майка му го осъди, аз го осъдих и какво от това, нима има сила която да приложи закона и да изпълни съдебните решения. Не, нееее, господа, няма такава сила, защото властта няма нужда да се занимава с престъпниците. Властта имитира борба с престъпниците, чиновниците пишат преписки, водят безсмислени разпити и само губят времето на гражданите, Властта има нужда от престъпниците! Всеки престъпник, за да не бъде обвинен е готов да сътрудничи на властта и го прави винаги в полза на властта и във вреда на обществото, включително и във вреда на собствената си майка........ебало си е майката.

Добавете Вашия коментар

TOP