Благоевградчани заляха със жалби омбудсмана В. Василев, сред най - наболелите проблеми на хората - социалните дейности и обществени услуги

22 Февруари 2019 | 11:09
0 коментара
Общество

104 питания, жалби, писма и сигнали са заведени в регистъра към обществения посредник за периода май – декември 2018 година. Това каза обществения посредник на община Благоевград доц. д-р Валентин Василев по време на редовното заседание на Общинския съвет.

Той добави, че 83 от тях са заведени към съответните институции, за да може да се намери решение на проблема.

„Други 21 са завършили с устно или телефонно решение като са били сведени до знанието на институциите и общинска администрация“, каза още доц. Василев.

„Най-често проблемите касаят социални дейности и обществени услуги“, допълни доц. Василев.

Той отбеляза, че за последните 3 месеца на 2018 година питанията към него са се увеличи, сравнено с първото тримесечие от стъпването му в длъжност.

От своя страна кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изказа благодарността си към доц. Василев за добрата съвместна работа, взаимодействие и комуникация.

Той посочи, че за периода, в който общината има обществен посредник наистина са били решени много проблеми на граждани.

„Ще ви дам и пример – имаше една жена, която постави въпрос, свързан с това, че детето ѝ има непоносимост към глутен и не може да консумира храната в детските градини. След това проблемът бе решен от страна Община Благоевград“, заяви д-р Атанас Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP