Благоевградчани заложиха на почивка през септември, отсвириха отмора през лятото

04 Юли 2018 | 16:54
0 коментара
Общество

Благоевградчани масово ще почиват в Гърция през есента, отчитат туроператорите в региона.

Много хора вече са резервирали хотели и семейни къщи за гости през септември и октомври. Това е така, тъй като след 15 септември цените в южната ни съседка падат почти на половина и петдневна почивка със закуска и вечеря струва средно около 300 – 400 лева на човек.

Хората от Благоевград и региона вече са направили резервации за почивка през септември, най-вече в Северна Гърция. Плажовете и водата са чисти, а разстоянието е два пъти по-кратко отколкото до нашето Черноморие.

Най-предпочитани са близките курорти Аспровалта, Ставрос, Неа Перамос и Керамоти, разкриват от туристическия бранш в Югозапада.

"След края на сезона, след 30 септември, даже някъде и след 15 септември, от 350 до 500 лв. струват нощувка със закуска за пет дни плюс транспорт. Все по-често почивката и за есента и за лятото се организира предварително. Резервират се хотели два-три месеца по-рано, а това спестява време и пари”, казват туроператорите.

И допълват, че еднодневните плажове до Гърция също са голям хит. Организирани групи тръгват с автобуси всяка събота и неделя. Цената е 20 – 25 лв. на човек.

Автобусите обикновено тръгват в 6.00 часа от Благоевград, а до гръцкото море се стига само за два-три часа, уточняват още от туристическия бранш.

Добавете Вашия коментар

TOP