Благоевградчани скочиха срещу еврото, граждани: От това ще спечелят само олигарсите с огромни заплати

29 Януари 2020 | 17:05
1 коментара
Общество

И благоевградчани възстанаха срещу въвеждането на еврото, видя наш репортер.

В анкета, направена в социалната мрежа, гражданите на Блаогевград твърдо заявяват, че по никакъв начин не искат и да чуят за смяна на лева с еврото.

"Против", "Против", Против", категорични са хората и твърдят, че ако еврото бъде въведено в България нямат никаква прадстава, нито как ще живеят, нито как ще са оправят с разходите си.

"От това ще печелят само олигарсите с огромните заплати", твърдят благоевградчани.

"Сега знаем какво ще направиш, ще дадеш задна Ганьо/ б.р. Борисов/, защото избор нямаш. И за еврото същото те чака, кого пита ти евро иска ли? Като какъв ще хвърлиш Българският лев в кофата за боклук? Горд съм, Ганьо! Горд съм, че народа спря да ти кляка! На вън е виждаш ли го, покажи си носа през прозореца и виж, теб търсят! Да живее България!, гневно заключи пък Тодор Атанасов

Преди ден стана ясно, че 54% от пълнолетните българи искат референдум за влизането на България в еврозоната.

50% от пълнолетните българи са против въвеждането на еврото, само 19% го подкрепят. Това сочат данните от социологическо изследване, поръчано от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) и проведено от “Тренд” по метода на прякото полустандартизирано интервю, съобщиха от ЕКИП.

Гласоподавателите на големите партии са против еврото, докато избраниците им – за. 60% от пълнолетните българи смятат лева за стабилна валута.

Според социологическото изследване над половината (54%) от запитаните желаят и биха участвали в провеждането на референдум, касаещ премахването на българския лев като национална валута, като поне половината от запитаните са сигурни, че няма да подкрепят еврото. Едва 19% одобряват курса на правителството ни към ERM II и единната валута, предава БНТ.

Основните притеснения на българите при приемането на еврото касаят поскъпването на живота.

Цените на стоките, размерът на заплатите и масовото обедняване са причините единната валута да е нежелана в най-бедната икономика в ЕС.

Добавени коментари

И не само... публикува:
29 Януари 2020 | 23:23
Че олигарсите ще ни се хилят отстрани през прозорците на Ролс-Ройсите - това се знае! Но когато влезем в магазина за хляб и кисело мляко цените ще си бъдат същите,но отпред ще има едно €.Заплатите от 500 лв. ще станат €250.А сега се чудят какви "приказки" да ни разказват.Левът бил стабилен-ами той пак ще си бъде стабилен! Ще искаме референдум,и каквото каже народът.Вижте в Еропейския съюз колко от страните членки,които са в пъти по-добре от нас,как си работят със собствената си валута.Ние ли сме най-големите гяволи? Или нашите управници,които и така ни е....т м.....а?!

Добавете Вашия коментар

TOP