Благоевградчани си харесаха Македония за Нова година, срещу 80 лева пием и ядем на корем

29 Декември 2018 | 15:30
1 коментара
Общество

В навечерието на Нова година, Македония се оказа хит сред благоевградчани.

Съгражданите ни се юрнаха като обезумели в туристическите агенции за да закупят ваучери за празнуване, видя наш репортер.

Причината – близко разстояние и без езикова бариера.

Не на последно място, значение за избора на благоевградчани се оказват и цените, които  са много достъпни и по джоба на почти всеки, решил да похарчи някой и друг лев в новогодишната нощ.

Между 150 и 200 лв. се бъркат хората в зависимост от това колко нощувки, в каква категория хотел и дали е включена новогодишната вечеря, която е изобилна.

Ако става въпрос само за новогодишната нощ с вечеря и нощувка, сумата стига до към 100 –на лв. Празничната вечеря е към 80 лв.

Градовете, които са най-предпочитани от благоевградчани, са Делчево, Берово, Струмица, както и Ниш, Белград, Пирот в Сърбия.

Благоевградчани, които са празнували миналата година в Македония, обясниха, че  там обслужването е на ниво и наистина си заслужава. В менюто са включени оркестър, храна в неограничени количества и алкохол, колкото можем да изпием.

„Тук, в Благоевград, нашенци не са се научили да правят бизнес. Щом съседите ни дават всичко на корем, защо при нас е така? Ако дам 70 лв., например, за куверт, ще трябва да похарчим поне още толкова за питиета и различни мезета. Цяла нощ не се стои на 100 мл алкохол и една чаша шампанско“, коментират благоевградчани.

Репортерска проверка на Pirinsko.com установи, че кувертите само за новогодишната нощ в Благоевград стартират на цени от 60 и стигат до 150 лв. на човек, като в повечето случаи дори са без алкохол в тях.

Добавени коментари

Зарзавата публикува:
29 Декември 2018 | 16:55
Ниш, Пирот и Белград се намират в Сърбия, ама ти, който едва завърши училище от къде да го знаеш това!

Добавете Вашия коментар

TOP