Благоевградчани разпънаха палатки и съзерцаваха звездите под откирто небе по време на протест за НП Пирин

17 Март 2018 | 14:05
2 коментара
Общество

Десетки благоевградчани разпънаха палатки и легнаха под откирто небе по време на пореден протест за опазването на парк Пирин, порвел се през седмицата в областният център.

Протестът бе под наслов „Палатки на бетона“ и площад „България“ се напълни с разпънати палатки, спални чували и шалтета.

Идеята е, хората да се замислят дали е удачно да се прави къмпинг на бетон, така, както по думите им ще се случва в планината.

„Продължаваме протестите за Пирин в Благоевград! Днес протестът е под наслов „Палатки на бетона“. Разпъваме палатки в центъра на Благоевград и питаме минувачите дали смятат, че е удачно да се къмпингува на бетона?
Дали след като унищожим природата, бетонните ни творения могат да ни донесат същата радост и разтуха?
Дали искаме да завещаем на децата си Пирин окован в бетон, а държавата окована в беззаконие и произвол..?“, споделят инициаторите на протеста.

Хората, които преминаха през центъра на града, определено разбраха посланията им и за по-малко от 20 минути, се събраха над 100 подписа, на благоевградчани в подкрепа на Пирин.

Категорични са, че никой не е срещу втората кабинка в Банско, а единственото им желание е да се запази природата непокътната, с отмяна на решението на Министерския съвет за застрояване на 48 % от Национален парк Пирин.

Добавени коментари

Save Pirin публикува:
18 Март 2018 | 11:12
Това са нашите отрепки които са се нашмъркали
Гошо публикува:
18 Март 2018 | 10:12
Наркомани и алкохолици

Добавете Вашия коментар

TOP