Благоевградчани пяха "Скопие, Скопие" по време на екскурзия до македонската столица, докоснаха се до Милениумския кръст и похапнаха скара на Скопската чаршия

03 Април 2019 | 18:26
0 коментара
Култура

Над 50 благоевградчани се насладиха на незабравим уикенд до Скопие, Република Северна Македония, видя репортер на Pirinsko.com

Групата взе глътка въздух, пя с пълно гърло „Скопие, Скопие чудно ненагледно” и разгледа чудесата но македонската столица в събота на отминалата седмица, зареждайки се с незабравими емоции и безброй преживявания.

Туристите се насладиха най – вече на неповторимата панорамна гледка над града, като се изкачиха с лифт до Милениумският кръст.

След това, в знак на признателност, те поднесоха и цветя пред саркофага на Гоце Делчев в двора на църквата "Свети Спас" в Скопие.

Така, приключвайки с официалната част от екскурзията си, благоевградчани се пръснаха по Скопската чаршия, където пък похапнаха македонска плескавица и македонска скара.

Разбира се, в поръчките си за обяд, те задължително включиха и прословутите македонски кебапчета, предлагайки се в порция от 10 броя с гарнитура само срещу скромните има – няма 3 лв.

Сред екскурзиантите бе и популярният благоевградски певец на македонски песни Иван Гоцев, който през цялото време на пътуването подържаше приповдигнат духа на всички в автобуса със своите песни.

По лека не бе и задачата на „виновницата” за пътуването – туроператорката и председател на Сдружение „Ние жените” в Благоевград, Здравка Чимева, която като комплимент поднесе изненади от името на туристическа агенция „Алфа тур” на част от туристите.

Така, някои от тях, изтеглени на случаен принцип получиха ваучери за безплатно пътуване на еднодневен плаж на Бяло море в Р. Гърция през настоящия летен сезон, който „Алфа тур” официално предстои да открие през месец юни.

Добавете Вашия коментар

TOP