Благоевградчани посрещат Коледа и Нова година у дома, категорични: "От вкъщи по - хубаво няма"

12 Декември 2018 | 16:04
0 коментара
Общество

Благоевградчани ще посрещнат Коледа и Нова година у дома. Това показа анкетно проучване сред жителите на града направено от наш репортер.

Хората са категорични, че традиционно на Бъдни вечер и Коледа, които са най-големите семейни празници в православния календар, много голяма част ще си остана у дома с най-близките си. Същото правило важи и за посрещането на 2019-та година, която отново залагат да посрещнат в родния град.

"Ще празнувам в Благоевград със семейството и най-близките си хора! Това са празници, които искам да прекарвам с тях"!

"Най- вероятно ще бъда у дома, със семейството си. Тези празници са, за да ги прекарваме заедно"!

"У дома ще бъда на тези празници, къде другаде"?

Така отговориха повечето от жителите на Благоевград, които попитахме къде ще празнуват.

Естествено имаше и такива, които ще празнуват извън родния град.

Една от основните дестинации, към които благоевградчани ще се отправят е курорта Банско, който освен чудесни условия за спорт, предлага и разнообразни варианти за почивка и развлечение.

„Доброто настроение не идва от мястото, а от компанията. Това са дни, в които е важно да си с близките хор, които те карат да се чувстваш добре и щастлив“, беше мнението на друга част от запитаните.

Според туроператори в Благоевград пък най – търсените дестинации за посрещането на Нова година извън страната са близките държави като Македония, Румъния и Гърция.

По думите им обаче в последно време се наблюдава засилен интерес за парзнуване в новогодишната нощ и към Турция и Албания.

Добавете Вашия коментар

TOP