Благоевградчани не вярват във фатализма на петък 13 - ти, астролози :"Числото 13 не носи фаталистични вибрации"

13 Октомври 2017 | 15:58
0 коментара
Общество

Петък 13-ти от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх.

На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище.

Фатален ли е петък 13 -ти ? Това репортер на Pirinsko.com, попита благоевградчани, които с усмивка заявиха, че не виждат нищо фатално в така наречената – черна комбинация.

„Ден като всеки друг.  В крайна сметка това е поредният петък 13-ти, но дали днес ще ни върви, или не зависи само и единствено от нас самите”, коментира 65  – годишна благоевградчанка.

34– годишната Елена Иванова пък е категорична, че числото 13 е късметлийско, но не и фатално за нея.

„Самата аз съм родена на 13 .12. , само че в четвъртък. Много хора около мен се вълнуват от това, когато в годината се сучи да бъде петък 13. Не ги разбирам, аз например, напук на всички всеобщи схващания за фатализма на този ден, аз го предпочитам и точно на него купувам техника, подписвам важни книжа или взимам категорични решения. За мен денят е щастлив”, каза тя.

Нищо фатално в петък 13 – ти не виждат и младите хора в Благоевград, които твърдят, че щом е петък, денят е страхотен. 

„Днес в дискотеките ще е много готино, защото е петък 13 – ти. Заради тази комбинация, алкохола за дамите в заведенията ще е на половин цена, а някъде първото питие дори ще е безплатно. Радвам се, че има дни като петък 13 –ти”, заяви ентусиазирано тинейджърка от областния град.

По повод съвпадението петък 13-и мъжката половина в Благоевград пък е обединена в едно:

„Петък е ден на майстора открай време. Дали е 13-и, 12-и или 20-и, все едно – в петък се разпуска и се купонясва. Такава е традицията, ако я нарушим, ще страдаме и после ще твърдим, че е заради съвпадението. Така че вече сме стегнали дори софрата, направете същото и вие, за да не викаме злото. То много често само си идва”, шеговито подхвърлиха младежи от Благоевград. 

Факт е обаче, че в световен мащаб, ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни. На петък 13 – ти. Изчислено е, че на този ден само в Америка бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа.

Според астролозите пък, групата от числа 4, 13, 22, 31 като дни от всеки месец, са числата на кармична разплата. Двойното число 13 категорично не носи фаталистични вибрации. Напротив, то е по-скоро предупреждение, което ни казва, че е необходимо много внимателно вглеждане и всеобхватна оценка на действията ни по съдбовния път и много предпазливост към всяко ново и непознато начинание, смятат те.

Добавете Вашия коментар

TOP