Благоевградчани махнаха с ръка на почивките в чужбина за Великден, предпочетоха домашния уют пред пътуванията

06 Април 2018 | 14:42
0 коментара
Общество

По-голямата част от благоевградчани ще прекарат почивните дни покрай Великден у дома, показа анкетно проучване на Pirinsko.com.

По думите на жителите в областния център на Пиринско, екскурзии зад граница или релакс в тузарски комплекси в страната към момента за тях са само мечта.

„Искахме да отидем някъде със съпруга ми и децата, но не можем да си го позволим. Нямаме бюджет за подобни екстри, те явно не са за всички”, каза 43 – годишна благоевградчанка.

Нейната приятелка Галя пък сподели, че пътуване зад граница по празниците  е равносилно на самоубийство.

„Трябва да си абсолютен мазохист за да решиш точно по това време на годината, когато всички са се втурнали да пътуват като невиждали да тръгнеш и ти. Със съпруга ми направихме подобна грешка миналата година, когато за Великден решихме да отидем в Гърция. Не стига, че висяхме с часове на границата поради задръстване от автомобили, но и като капак на всичко това останахме крайно разочаровани от хотела, където бяхме предварително запазили места. Затова съветвам и всичките си приятелки, да струват, да правят, но по празници да не се лъжат да пътуват”, категорична е 40 – годишната жена.

Собственичката на туристическа агенция „Алфатур” в Благоевград и председател на Сдружение "Ние жените", Здравка Чимева обаче е на друго мнение по въпроса.

Тя отбеляза, че по традиция, с настъпването на повече почивни дни българина решава да замине на почивка.  

"Пътуванията са различни, някои избират да отбележат празника в провинцията със семейството си, другата част от обществото има предпочитание да прекара празника в съседните ни държави“, коментира Чимева. Тя допълни, че към момента хотелите в Благоевград са запълнени с желаещи да прекарат празника тук.

Специалистът в организирането на почивки добави, че се наблюдава интерес от страна на туристите към държавите Гърция и Македония.

 „Но нека не забравяме и Турция. Има желаещи и вече записали се туристи за почивка в Истанбул“, коментира тя. Здравка Чимева отбеляза, че в сърцето на турската държава, привлекателно място за българските туристите е църквата „Свети Стефан“, на която наскоро е направен ремонт.

Добавете Вашия коментар

TOP