Благоевградчани луднаха по басейните на комплекс „Орбита”, хотел "Езерец" на Р. Калайджиев остана без клиенти

16 Юли 2019 | 16:28
2 коментара
Общество

Благоевградчани окупираха басейните на хотелски комплекс „Орбита” над Благоевград, собственост на бизнесмена Иван Чапов в търсене на разхлада от летните горещини.

Малки и големи релаксират с кеф и удоволствие там, наслаждавайки се на приятна обстановка, чистота и качествено обслужване.

Водата в басейните се подгрява и температурата ѝ е 30 градуса.

Входът към райския кът е 15 лв. за възрастни и 10 лв. за деца от 5 до 12 години.

Деца до 5 години пък ползват басейна безплатно.

Работното време на басейна е от 9:00-19:00ч.

Комплексът, който заработи само преди дни разполага с два басейна, малък и голям, обновен ресторант и изкусително меню, вече се радва на многобройни клиенти за разлика от хотелски комплекс „Езерец” на общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев.

Благоевградчани не искат и да чуят за него и гневно коментират, че цените там са безбожно високи, а обслужването меко казано – отвратително.

Много от хората изразиха открито възмущението си от така наречената „перла” в областния център на Пиринско и във фейсбук, където от дни заливат форума с коментари за хотела.

За непоносимото положение в хотел  „Езерец” алармира още през лятото на миналата година и благоевградчанинът  Илия Илиев , който колоритно описа картинката така:

„ Две съботи поредни бях на плаж там. Още с отиването на входа ми търси охраната 2лв за паркинг, което е нередно, защото съм клиент. После плащам 10лв за шезлонг, чадър и басейн-чудесно!!!Пристъпвам към басейна и на полянката до него счупена явно лампа, но основата с назъбени пластмасови връхчета стои и се набодох на тях, защото бях бос. Усетих неприятна болка, но по случайност нямах порязна рана на стъпалото.Повиках спасител, защото управител нямало и казах за инцидента и че пънчето на счупената лампа е предпоставка за травма на клиент или детенце, което ще навреди на хотела, защото някой ще ги осъди. Същото пишман спасителче, смрънкя нещо от сорта-ще предам на шефа. Водата на басейна беше студена. После на бара пия узо вносно, а след два часа вече главата ме цепи, което е признак за рисков алкохол от нечий гараж явно. Повиквам за обяд сервитьорката, а тя идва със зловеща физиономия и ми заповядва да съм се бил преместил от шезлонга на масата, защото иначе нямало да ми донесе поръчката. Аз и казах да не ми дава наклони в моя живот, къде и как да обядвам, защото съм клиент, а тя е заплатаджийка. След, което разменихме реплики и седнах на масата. Даде менюто и изчезна на вътре като мишка. Пояснявам, че вътре ресторантът беше празен, а отвън се пукаше по шева от хора. Нямаше я повече от половин час, за да дам поръчка. Дойде, поръчах си и пак изчезна. Появи се от някъде с чиниите, подхвърли ги злобно на масата и избяга. Сметката на мен и приятеллата ми беше над 100лв за обяда, а нея(сервитьорката) пак я нямаше половин час да си вземе парите. Това се случи първата Събота, а следващата Събота историята се повтори отначало. Сметката за вторият обяд ми беше около 30лв и за мен въпроса стана принципен, не издържах поведението на неуважение от страна на персонала. Заявих, че вече съм платил и повторно няма да плащам за нищо на света. Викнаха охрани 10 човека, дойде криещия се преди това управител и взеха да ме гледат страшно. По-късно разбраха кой съм и, че с мен няма да стане така и смениха тона като започнаха да ми се молят да платя. Казах им, въпросът е принципен и точка, ако ще не Калайджиев, но и Бойко Борисов да дойде плащане няма да има. Появи се някакво ниско, напомпано с фитнес и гелосана прическа момченце, което бил син на Собственика на "Перлата" на Благоевград(както се рекламира хотелът им).Та за 30лв синчето татково ми трепереше и плюеше пред лицето 10мин.Поставих го на мястото му и си тръгнах заедно с приятелката ми. Не искаха да вдигат бариерата на входа на хотела, за да си извадя автомобила, но звъннах в полицията и я вдигнаха в крайна сметна. Така завърши плажуването ми в този смешен хотел. . .”, завърши разочарован той.

Гражданка пък избухна директно срещу собственика на хотел "Езерец" и общински съветник в Благоевград, Румен Калайджиев:

"Безобразие, да изкопаеш целия град за да си прекараш минерална вода в хотелчето и после още по- здраво да съдираж кожата от гърба на хората, това никъде го няма. И вместо да го спрат, управниците на града даже му ръкопляскат", заключи тя.

Добавени коментари

Пирин публикува:
16 Юли 2019 | 17:28
Качете снимки от Орбита с хора около басейна, че за 15лв., ще е доста трудно да се напълни. Можеха поне по едно кафе да предлагаха за тези пари. Пак е по удобно да се ходи до Гърция при тези цени.
ЮЗУ публикува:
16 Юли 2019 | 17:22
На тоя пишман треньор още ли му давате думата?

Добавете Вашия коментар

TOP