Благоевград отвя Гърция по скъпотия за Нова година

13 Декември 2018 | 13:31
0 коментара
Бизнес

Благоевград се оказва една от най-скъпите дестинации за посрещане на Нова година в България. Кратка проверка из сайтовете за оферти показа, че цените за областния град започват от 300 лв.

В тях са включени две нощувки и съответния брой закуски, празнична вечеря в новогодишната нощ и новогодишен брънч, както и достъп до СПА екстри, Интернет, телевизия, джакузи, сауна и прочие.

Цената е на човек, а ако искаме да останем повече, съответно трябва да платим: 320 лв. за 3 нощувки и 350 лв. за 4 нощувки. Друга оферта от града показва, че ако увеличим нощувките с една, вече отиваме на цена от 440 лв. 

Кратко сравнение със съседната Гърция, Солун например показва, че цените там започват от около 230 лв. за същите условия. Освен това гостите на хотелите могат да възползват от безплатен паркинг и неограничени закуски на блок-маса.

Разбира се, транспортът до Солун, например увеличава стойността на офертата, но най-евтините билети започват от 40 лв., което пак прави почивката на Нова година там по-евтина.  Сайтовете за различни ваучери и оферти за празниците също дават изненадваща информация. Нова година в Габрово, при сходни условия с горните оферти, ще ни излезе 179 лв. на човек, а в Созопол - 109 лв. Велико Търново ни приветства с оферти от 170 лв., включващи и обиколка за туристи. 

Ексерти в туристическия бранш се чудят и маят, защо това е така.

"Не е ясно защо Благоевград е сред първенците по високи цени, имайки предвид, че градът задмина Видин по най-ниски заплати, но когато сметнем и разходите за дрехи, подаръци и алкохол, се оказва, че на човек му трябва минимум 500 лв. за да посрещне празника", пресмятат те.

Добавете Вашия коментар

TOP