Благоевград отбеляза тържествено 139 години от Освобождението на България

03 Март 2017 | 12:20
0 коментара
Общество

Благоевград отбеляза тържествено 139 години от Освобождението на България. 

Началото на тържествената програма по повод 3 март бе поставено по традиция пред „Паметен знак на Майор Орлински“, който се намира в градинката срещу централния вход на стадион „Христо Ботев” .

На това място преди 139 години са посрещнати руските освободителни войски. Под съпровода на Представителен духов оркестър на Сухопътни войски и националния химн на страната започна тържественото отбелязване на 3-ти март.

Венци и цветя в знак на признателност към руските освободители на града положи кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, областният управител Валери Сарандев, фотболистите от ОФК Пирин водени от треньора М. Радуканов, политически дейци, общественици и граждани.

Празничната програма продължи с шествие по улица „Трети март” в Благоевград, предвождано от Представителен духов оркестър на Сухопътни войски. Празничната програма продължи на площад „Македония“.

Паралелно шествие от ученици тръгна и от Съдебната палата, за да стигне до площадното пространство пред паметника на Гоце Делчев. В него се включиха възпитаници от учебни заведения в града. Неврокопският митрополит Серафим, отслужат панахида за загиналите в освободителните борби.

Добавете Вашия коментар

TOP