Благоевград и София с обща кауза в помощ на автомобилния състезател Георги Караджов

10 Февруари 2020 | 10:20
0 коментара
Общество

Концерт в подкрепа на автомобилния състезател Георги Караджов се провежда в София, предава БГНЕС. Макар, че мъжът е от Благоевград, жителите и на двата града се обединяват, за да му помогнат в нелеката борба с рака.

„Жоро е един прекрасен млад човек и баща на две момчета. Познавам семейството от няколко години, тъй като децата ни споделяха един спорт, така че се познаваме от пистите по картинг в Кюстендил основно. За съжаление през 2018 г. беше диагностициран с рак на стомаха и хранопровода, което е сериозна диагноза“, казва организаторът на концерта в София Елена Георгиева и добавя, че в момента той е на лечение в Турция.

Тогава семейството и близките му искали сами да се справят с проблема, затова отказали помощ от приятели.

„Две години се борят с помощта на най-близкия си кръг основно в Благоевград. Но в края на миналата година съпругата му Мариета се свърза с мен и каза, че средствата се топят и че имат нужда от финансова подкрепа. Така в рамките на месец и нещо успяхме да организираме днешния концерт“, обясни Георгиева и благодари на всички, които са се включили напълно благотворително, а именно озвучители и изпълнители.

В благородното дело се включил и районният кмет на „Сердика“ инж. Тодор Кръстев, който съдействал концертът да се проведе в залата на Народно читалище „Цар Борис III – 1928”.

Дошлите да подкрепят Жоро ще се насладят на изпълненията на рок групата Nana & The Gang, Дари и приятели, които свирят етно музика, фолклорните ансамбли „София 6“ и „Български огън“. За доброто настроение ще се погрижат също така и музикантите от „Камен Кацата бенд“. В залата ще бъдат и децата от айкидо клуб „Запад“, които ще направят демонстрация пред публиката.

По думите на Елена Георгиева необходимата сума за лечението на Георги Караджов е в размер на 60 000 лева. Тя обещава, че благотворителните инициативи продължават и най-скорошната ще е свързана с провеждащият се всяка събота фермерски пазар на „Римската стена“, както и ще продължи провеждането на търгове с ненужни за притежателите им предмети, които се продават в Благоевград и София.

Добавете Вашия коментар

TOP