Благоевград е сред общините, в които ще бъде осигурен високоскоростен интернет на обществени места

08 Декември 2018 | 13:18
3 коментара
Общество

Благоевград е сред 113-те общини, които ще получат ваучери за изграждане на безплатни високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Финансирането е в рамките на инициативата WIFI4EU, която през месец март тази година беше представена от еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Одобрените общини ще могат да използват своите ваучери на стойност 15 000 евро в продължение на 18 месеца, за да изградят безжичен интернет на публични пространства като зали, библиотеки, музеи, паркове, площади и други места от обществен интерес. Благоевград бе сред първите общини, които заявиха участие в Европейската инициатива, която е насочена директно към местните власти.

Добавени коментари

До Благоевград публикува:
08 Декември 2018 | 23:28
Имате бизнесмени.Защо очаквате някой да ви създаде бизнес?Това не е работа на общината и държавата.
Банско публикува:
08 Декември 2018 | 23:24
И в Банско го имаме.
Благоевград публикува:
08 Декември 2018 | 17:35
Всички много бихме се радвали, ако Благоевград не се бе превърнал в град със затихнали функции. Създайте работещи предприятия! Открийте работни места с прилични възнаграждения, защото младите избягаха, а на едва свързващите двата края пенсионери нали знаете колко им е до безплатни високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места!

Добавете Вашия коментар

TOP