Благоевград е домакин на третото събитие от инициативата на „Карлсберг”-България и „Екопак”-България - „Заедно за природата“

07 Октомври 2017 | 09:03
0 коментара
Общество

Благоевград е домакин на третото събитие от инициативата на „Карлсберг”-България и „Екопак”-България - „Заедно за природата“. Тя се провежда с подкрепата на общината.

Днес от 11 часа на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира - стъклени, пластмасови бутилки или кенове. Първите 1300 души, включили се в инициативата, ще получат еднократно награда, а останалите 1000 – еднократно талон, който отново им осигурява награда. Специално за жителите и гостите на Благоевград „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група „D2”. Водещ на събитието ще бъде Димитър Павлов.

Събитието е част от политиката на „Карлсберг”-България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Кампанията цели да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда.

Екипът на „Карлсберг”-България призовава жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на местната общност. Екип на „Екопак”-България ще разяснява детайлно ползите за околната среда и как всеки може да даде своя личен принос за опазването на природата.

Добавете Вашия коментар

TOP