Благодарни роми връчиха грамота на кмета Апостолов за твърдата му дума

07 Февруари 2017 | 08:53
0 коментара
Общество
Ромска вечер с почти месец закъснение превърна  неделната вечер на над  300 роми в Симитли в голям празник. Ресторантът се оказа тесен за всички желаещи да празнуват заедно и да седнат на общи трапези. Център на купона беше дансингът, където сърцатите роми показаха своите възможности в танците. Зашеметяващи млади момичета и момчета от махалата в Симитли украсиха дансинга, пременени в красиви  дрехи, със зашеметяващи прически и усмивки.
 
От най- малки до големи за пореден път доказаха, че няма по-сърцати от тях и не седнаха за миг от танци.
Кметът на общината Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Владимир Христов, представители на местния бизнес и много приятели уважиха най-големия празник на  ромите и се веселиха заедно с тях. Кметът Апостолов им пожела винаги да не спират да се веселят и да имат прекрасно настроение.
 
Сдружение „Младежка мрежа за развитие” връчи на най- изпълнителния кмет грамота за признателност и  спазване на обещанията, които е дал по време на предизборни кампании. Марияна Борисова, която е председател на сдружението, отбеляза, че твърдата дума на кмета е ясна, направени са улиците, изпълнено е всичко, което Апостолов е обещал през предизборните си кампании, което трябва да бъде отбелязано с грамота за признание и благодарност.
 
С грамоти за първи път бяха отличени децата и младежите от ромската махала, които имат постижения в различни области. Награда за отлични резултати и постижения в училище беше връчена на децата на Фидана и Вальо, чиито 9 деца са ученици. Грамота получи и новата кукерска група в Симитли- ромската или 3-ти квартал,първа група. Много други награди бяха раздадени - за развитие, за доброволен труд, за ентусиазъм и те бяха спечелени от млади и будни хора.
 
Дълги хора и кючеци се вихреха в ресторанта, а ромите за пореден път доказаха, че са най-добрите в музиката и танците. Най- добре танцуващи двойки бяха избрани в три кръга- ромите показаха, че могат да танцуват не само кючеци, а и народни танци, валс и диско също много добре.
Ромският лидер в Симитли Живко Илиев се бе погрижил за доброто настроение на хората с оркестър и богато отрупани маси, за да не липсва нищо на празнуващите.
Той призова всички роми да се уважават и да не спират да се поздравяват и почитат .Голямата веселба продължи до малките часове на нощта.

Добавете Вашия коментар

TOP