Бизнесът в Разложко ври и кипи в очакване на Великден

16 Април 2019 | 16:26
0 коментара
Бизнес

Две седмици преди Великден в Банско все още има свободни места, а от бранша споделят, че легловата база към момента е заета на около 50-60%.

Очакванията на хотелиерите в курорта са в следващите две седмици заетостта да се увеличи. Традиционно основните туристи за Великден се очертават българите, което не изключва и резервации в последния момент, което според бранша е типична черта за нашенци.

Иначе цените за Великден в зимния курорт са спаднали с около 15-20%, в сравнение с тези през активния зимен сезон, а при пакетните отстъпката е още по-висока и може да достигне и до 40-50%. Около 65-70 лева са обявените цени на човек на ден в четиризвездните хотели и около 90 лева в петзвездните, но при пакет от три или четири нощувки. В тризвездните цената е малко по-ниска и варира от порядъка между 50-60 лева.

В пакета освен предвиденото изхранване с включени закуска и вечеря или на база ол инклузив има и празничен обяд. В пакетите на някои от по-отдалечените хотели влиза и превоз до храма „Света Троица“ за службата в нощта срещу Великден, а в някои дори са предвидени и нощна почерпка с яйца и козунак след църквата.

От бранша отчитат, че в последните години се наблюдава леко пренасочване на предпочитанията на туристите, които проявяват все по-голям интерес към къщите за гости.

Причината е, че там освен вниманието, което получават, се предлага и качествена храна, и не на последно място – съотношението цена-качество в къщите за гости е едно от най-приемливите.

Другото предимство е, че гостите могат да се потопят в уюта на домашната обстановка, а много от собствениците на такива места за настаняване дори предлагат възможност туристите сами да боядисат яйца и да омесят козунак.

На изчерпване са свободните места по хотелите в разложкото село Баня, а някои от тях вече са резервирани на 100%.

От местния бизнес коментират, че цените са почти еднакви с тези през зимния сезон, но наличието на басейн с минерална вода във всеки хотел, дори и в част от по-малките обекти с места за настаняване, правят селото предпочитано.

Добавете Вашия коментар

TOP