Бизнесът и любими звезди се обединиха в подкрепа на българските студенти

07 Февруари 2018 | 00:07
0 коментара
Бизнес

Водещи компании, развиващи успешен бизнес у нас, и любими звезди на България застанаха зад кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“ в подкрепа на българските студенти. Проектът се осъществява от водещата консултантска компания PwC България и ще подкрепи 25 студенти с едногодишни стипендии по 6000 лева, стажове в престижни компании и менторство.

В конкурса могат да участват български студенти на възраст от 18 до 24 г., обучаващи се у нас или в чужбина, със силна мотивация да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема „Моите 25 причини да избера България“ и да го изпратят до 10 февруари 2018 г.

25 водещи български и международни компании, сред които банки, ритейл и IT компании, финансови институции, компании за бързооборотни стоки, недвижими имоти, телекомуникации и др. ще осигурят наградите за студентите. Каузата да задържим амбициозните студенти у нас подкрепиха и някои от най-популярните звезди у нас – певиците Михаела Филева и Преслава Пейчева, актьорите Симона Халачева, Калин Врачански, Асен Блатечки, Дария Симеонова, бившият капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов, TВ и радио водещите Надя Обретенова, Ники Кънчев, Мира Добрева, Ива Дойчинова, Георги Любенов, Спас Кьосев, Радина Червенова и други.

„В ежедневието си се срещам все по-често с можещи и интелигентни млади хора, които избират да останат в България, които носят в себе си онова „зрънце“ промяна, от което всички имаме нужда“, сподели Михаела Филева във връзка с проекта.

„След като работих 15 години в чужбина, реших да се върна в България с цялото си семейство не само защото камъкът си тежи на мястото, а и защото тук има невероятни възможности за развитие и работа“, коментира Владо Николов.

„В България можем много по-лесно да постигнем мечтите си. Смятам, че тази страна ще я има само ако останете“, сподели Асен Блатечки в обръщение към студентите у нас.

Независимо жури с членове певицата Михаела Филева, ТВ водещите Надежда Узунова и Добрина Чешмеджиева, създателката на проекта „Пощенска кутия за приказки“ Гери Турийска, зам.-ректорът на УННС доц. д-р Стела Ралева, и представители на популярни бизнес медии - Боян Томов и Георги Минев, ще оценява есетата.

„Щастливи сме, че бизнесът у нас и любими български звезди повярваха в каузата ни да задържим младите хора и да им помогнем да натрупат опит и успехи именно в родната си страна“, заяви Божидар Нейчев, Управляващ съдружник, PwC България.

„Твоите 25 причини да избереш България“ се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и със съдействието на Министерство на образованието и науката.

Кандидатстването в конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“ се осъществява в официалния уебсайт на инициативата, а повече информация е достъпна във Facebook и LinkedIn профилите на PwC България.

източник: Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP