Бизнесът и институциите обсъждат готовността на Банско за зимния сезон

27 Октомври 2017 | 11:25
0 коментара
Бизнес

Държавни институции и туристическият бранш ще седнат на една маса, за да обсъдят готовността на курорта Банско за предстоящия зимен сезон 2017/2018.

Срещата е организирана от министъра на туризма Николина Ангелкова. Представителите на туристическия бранш, контролните органи и местната власт ще дискутират актуални въпроси, свързани с активния туристически сезон. Всички заинтересовани страни ще се съберат на 2 ноември в 11,00 часа в Посетителския информационен център в Банско.

От общината увериха, че тази година ще се засили още повече полицейското присъствие, за да се гарантира сигурността на местните хора и туристите. По пистите отново ще има гръцки и румънски полицаи, които ще помагат на българските си колеги при възникване на инциденти и за осигуряването на обществения ред. В района ще бъде ситуиран и хеликоптер, който ще се отзовава при нужда. 

С цел намаляване на сивия сектор в хотелиерския бизнес, ще продължат проверките на местата за настаняване чрез практиката „скрит клиент”. Очаква се от НАП и Агенцията по храните да осъществяват засилен контрол върху хотелите и заведенията през зимния сезон.

Добавете Вашия коментар

TOP