Бизнесменът Иван Чапов строи бутикова пивоварна за 20 тона пиво годишно край Разлог!

31 Януари 2018 | 19:01
0 коментара
Бизнес

Един от най-успешните предприемачи в най-новата история на Благоевград – Иван Чапов, влиза в ново бизнес амплоа, информира "Струма".

Идеята му е да произвежда бира в бутикова пивоварна, разположена до хотела край Разлог, който купи преди 2 години от банка.

За целта Чапов е купил терен от 614 кв.м в близост до хотела, чието предназначение е „за друг поземлен имот за движение и транспорт“ по кадастралната карта на гр. Разлог. В проекта му за  пивоварна са предвидени помещения за целия процес за производство на  бира, включващ смилане на малца, смесването му с вода, майшуване,  цедене на малцовата каша, варене на пивната мъст с хмел, утаяване на сварената пивна мъст, охлаждането й, заквасване с пивоварни дрожди,  главна ферментация, която ще продължава от 3 до 7 дни, отделяне на маята и накрая – охлаждане и отлежаване на зеленото пиво в продължение на 10 до 20 дни.

Чапов предвижда да произвежда до 20 000 литра пиво годишно.

Съгласно закона за опазване на околната среда идеята му за пивоварна подлежи на преценяване на необходимостта от оценка на въздействие върху околната среда и по нея трябва да се произнесе РИОСВ – Благоевград. Еколозите вече са обследвали вероятността пивоварната да застраши опазването на флората и фауната в намиращата се наблизо защитена зона „Изворо” и са преценили, че такава опасност няма.

Новата бизнес идея на Ив. Чапов е свидетелство, че той е решил да изкупи всички имоти около хотела си в Разлог, голяма част от които са вече застроени.

Още когато придоби големия хотелски комплекс, благоевградският бизнесмен обяви намерението си да започне веднага преговори и за покупка на свободните терени и вилите в съседство, които от няколко години са под контрола на Цветелина Бориславова.

Добавете Вашия коментар

TOP