Бизнесменът Атанас Бобоков окончателно остава в ареста

27 Юли 2020 | 15:05
0 коментара
Криминално

Апелативният специализиран наказателен не измени мярката за неотклонение на обвиняемия бизнесмен Атанас Бобоков и го остави в ареста окончателно, съобщава Агенция "Монитор".

Бобоков настояваше да бъде пуснат от следствения арест и обяви, че имал проблем с коляното на десния крак и иска да се лекува. Пред съда бе представена медицинска експертиза, чиито заключения сочат, че за Бобоков няма абсолютно никаква пречка да се лекува в условията на следствения арест.

В началото на юни русенският бизнесмен бе оставен за постоянно в ареста заради схемата с внос на боклук от Италия у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са разследвани по позодрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови – Пламен, бе с мярка парична гаранция от 1 млн. лева, намалена на 20 000 лева и е обвиняем по дело за търговия с влияние и престъпен сговор с президентския секретар Пламен Узунов.

Пламен Бобоков също е обвиняем и за участие в престъпна група заедно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP