Бизнесмени в Сандански събраха над 16 000 лв. на благотворителен бал

11 Декември 2017 | 11:27
0 коментара
Бизнес

Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори – Сандански, събра 16 010 лв., които ще бъдат добавени към остатъка от миналогодишната сума от 5555 лв. Общата сума, която е за трите каузи е 21 565 лв.

Елитната церемония бе открита и водена от красивата водеща Антоанета Кирилова, която представи талантливата изпълнителка от Сандански, Никол Манолева.

Зам. министъра на икономиката Александър Манолев бе първият дарител със сумата от 500 лева. След което започна и търга на картини, икони и елитни вина от региона.

Първата картина от търга, която е произведение на Зл. Вучев спечели кмета на Община Сандански – Кирил Котев за сумата от 650 лв.  След него последваха икони и картини, които закупиха бизнесмени от Сандански.

Една от благотворителностите на бала бе дело на Илия Пасков, който закупи книгата “Македония” издадена през 1931 г.  за сумата от 400лв и я дари на градската библиотека.

Най-скъпо продадените на търга бяха иконата “Богородица” и картината “Бряг” и двете по 750 лв. на г-н Попангелов и Тодор Кунцев.

За доброто настроение на всички присъстващи гости се погрижиха танцьорите от “Македонска хубост”, Карамфил Божиков и Теди Еротеева.

Крайната сума, която бе събрана на днешният благотворителен бал ще бъде разелена за 3 каузи.

1. Събиране на средства за закупуване на микробус за възпитаниците на Детски център „Света Неделя“.
2. Поемане на част от разходите, необходими за ново обзавеждане за Детски отдел на библиотеката към Народно читалище „Отец Паисий-1919″.
3. Съфинансиране при създаването на бъдещата галерия на художниците от града, която ще бъде разположена на втория етаж в Дома на културата, който в момента се ремонтира по проект за енергийна ефективност.

Добавете Вашия коментар

TOP