Бизнесмени броят по 8000 лева в хотел за Нова година

29 Декември 2021 | 11:02
0 коментара
Бизнес
Бизнесмени броят по 8000 лева в хотел за Нова година

Фирми наемат ВИП апартаменти в хотели във Велинград за цена до 8000 лева за четири нощувки. Със същите пари може да си изкарате цяла седмица с любимия на Малдивите. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ шефът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

След като водещата изтъкна, че в социалните мрежи се появил ценоразписа с шокиращите цени, той уточни, че те са нормални и се дължат на търсенето и уточни, че много от фирмите използвали скъпите апартаменти за фирмени партита. Осчетоводяват ги като разход, за да плащат по-малко данък „Печалба“, обясни той.

- Реклама -

Тези хотели с високите цени са пълни, заяви доцентът.

На въпроса дали би платил 20 лева за пица той отговори, че ако е гладен, ще се радва, ако има от ястието. Ако няма, ще бъда нервен, сподели Драганов.

„Няма нищо по-вкусно от топъл чай на пистата. Цената няма значение“, добави той.

„Само около 60 хил. наши сънародници ще празнуват Нова година извън страната. Около 6000 българи ще пътуват със самолет до екзотични дестинации и още около 4000 ще отидат дотам с автобус. Ако желаете да посрещнете Нова Година в Северна Македония или в Турция, може да платите 1000 лева за тричленно семейство. Най-скъпо може да ви излезе 200 000 долара“, заяви експертът.

В Мелбърн, ако искате да имате гледка към моста, ще платите около 1200 евро за вечер, добави той.

Той коментира, че цените определено са по-високи – между 11 и 17%, като коментира и цената в Банско, че курортът по-скоро натиска цената надолу.

Според него за празнуване на Нова година в курорт семействата трябва да си подготвят около 200 лева или евро на вечер, за да празнуват.

Най-скъпото посрещане на Нова година в света е в Лас Вегас и е на стойност 200 хиляди долара.

- Реклама -

На въпрос дали има измамни оферти, Драганов каза, че ако хората си направят резервация от познати и добре утвърдени портали за почивки, тогава няма повод за притеснение.

„Ако проявите икономически усет, че може да заобиколите системата и сам да си намерите по телефона място, където да празнувате, може да бъдете измамен. Англичаните казват: „звучи много добре, за да бъде истина“. Когато имате подмамваща оферта за каквото и да било, знайте, че вече сте измамен“, добави той.

Трябва да имате контакти за обратна връзка, за да знаете кого да съдите, каза още доц. Драганов.

Добавете Вашия коментар

TOP