Бизнесмен, членуващ в „Планински тигри“, прави база с минерален басейн в село Баня

17 Декември 2019 | 11:22
0 коментара
Бизнес

Мощен столичен бизнесмен реши да превърне свой имот в разложкото с. Баня в база, където мотористите от мотоклуб „Планински тигри“ ще могат да се възстановяват, ползвайки минералните води на местното находище Гулийна баня. Самият Николай Фатеев е част от МК „Планински тигри“, а от миналата година в клуба членува и синът му Максим.

Н. Фатеев е заявил плановете си в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, тъй като иска разрешително за водовземане от Сондаж №7. В сграда в селото, която не ползва, Фатеев планира да направи лечебен външен басейн от 37,50 куб.м. Бизнесменът изрично е посочил, че иска термоминералната вода, за да я ползва за рекреация и профилактика на мотористите.

Общо за обекта той е поискал 4837,65 куб.м вода годишно, за които му е необходим дебит от 0,143 л/сек. Температурата на водата ще се поддържа от 36 до 43 градуса, а охлаждането ще става чрез топлоотдаване, без за това да се ползва студена вода.

Въпреки че подземното водно тяло, с което е свързан Сондаж 7, е в лошо количествено състояние, дирекцията прецени, че вода за басейна все пак има, защото технически възможният дебит на сондажа е 44,86 л/сек.

Най-вероятно този път инвеститорът ще е внимателен по отношение на разрешителните, защото преди време точно Басейнова дирекция го хвана да пълни незаконно с минерална вода апартаментния си комплекс в Баня чрез тръбно отклонение към преносния тръбопровод. Инспекторите тогава направиха предписание за незабавно прекъсване на отклонението, а Николай Фатеев бе глобен.

Преди 14 г. пък, когато стъпи в разложкото село и започна да строи първия си хотел, срещу бизнесмена имаше сериозно брожение от жителите на с. Баня заради опасението, че снабдявайки сградата с минерална вода, той ще остави без отопление детската градина в селото. С подписка тогава жители на Баня алармираха бившия кмет на община Разлог Любен Татарски и кмета на село Баня Костадин Чобанов, че не са съгласни за използването на минералната вода от фирма “Кател” ООД – София за новостроящия им хотел. Впоследствие се оказа, че фирмата има издадено редовно разрешително, което е за 0,35 литра в секунда.

Добавете Вашия коментар

TOP