Бизнесдама прави къмпинг с каравани и басейн в Елешница

20 Май 2020 | 17:18
0 коментара
Бизнес

Първата мащабна инвестиция е на път да бъде реализирана в разложкото село Елешница. Интерес към селцето са проявили хора от София, които смятат да изградят къмпинг за каравани или малки екологосъобразни бунгала, които ще са на големи разстояния едно от друго и ще осигуряват на посетителите нужното спокойствие. Инвестиционните намерения все още не са напълно ясни.

По информация на „Струма” на територията на бъдещия къмпинг ще се изгради и басейн, който ще се захранва от находището в Елешница, чийто дебит е 22 л/сек. и той е почти напълно свободен. Към момента единственият ползвател е минералната баня и плажът, които се стопанисват от местно семейство.

Бъдещите инвеститори вече са изкупили десетки декари земеделска земя от местни жители на цена от 10 лева на кв. метър, или 10 хил. лева на декар. Купени са и терените на бившите оранжерии, които са частна собственост и са около 30 дка. Те са в регулацията на селото, което ще даде възможност за изграждане на помощни помещения. Около 20 собственици (наследници) на земи също са продали свои имоти. Земята се изкупува от Константин Ракладжиев, който е упълномощен представител на Макрина Първанова.

Иначе искане за водовземане на минерална вода все още не е депозирано в община Разлог.

Кметът Красимир Герчев сподели, че е имал среща с бъдещите инвеститори, но не е запознат в детайли с идейния проект. Идеята е къмпингът да се ползва от хора, които могат да работят дистанционно, най-вече IT специалисти. Те ще могат да съчетават работа с почивка, тъй като мястото ще им осигури спокойствие и тишина.

Това е първата голяма инвестиция в областта на туризма в село Елешница от дълги години насам. Селото е привлекателно със своята природа и минерални води, но досега по-сериозен инвеститорски интерес към него не е проявяван. Цената на земята, която е в пъти по-ниска от Баня или Разлог, е може би сред основните фактори, които са грабнали вниманието на бъдещите инвеститори. Това им позволява да изкупят повече декари, за да има достатъчно пространство между отделните каравани или бунгала и да се осигури необходимото спокойствие и тишина за посетителите.

Добавете Вашия коментар

TOP