Бизнес дама вдига търговски комплекс в кв. „Струмско“ на Благоевград, съвместява в едно - погребални услуги и търговия

10 Април 2018 | 14:27
0 коментара
Бизнес

2730 лв. плаща собственичката на благоевградската траурна агенция „Мемориал“ Весела Димитрова Диманкова-Какарадова само за промяна предназначението на 2000 кв.м земеделска земя от седма категория /неполивна/ в местността Мутишица край кв. „Струмско“, пресметна Областната служба по земеделие.

След преотреждането на терена в парцел за строителство дамата планира да вдигне сграда за предлагане на погребални услуги, складове и търговия. Съгласно изискванията на земеделската служба Диманкова се задължава да оползотвори хумусния слой от бъдещата строителна площадка, като или го хвърли върху друг свой земеделски парцел, или го раздаде на съседите си.

Общинският експертен съвет по устройство на територията при община Благоевград одобри на последното си заседание заявлението от Диманкова и предложения от нея ПУП, според който бъдещото погребално бюро ще бъде в ниска сграда – до 10 метра, и теренът ще бъде поне 20% озеленен.

Изнасянето на погребалната агенция в „Струмско“ е стратегическо, като се има предвид, че там се намират новите гробища на Благоевград, където от миналата година кметът Атанас Камбитов планира да строи обреден дом, а до тях ще е и бъдещото частно гробище на фамилия Оркови, които наскоро получиха разрешение да направят и крематориум.

Близостта на погребалното бюро с търговски комплекс към него пък цели да облекчи близките на покойниците при организиране на погребенията./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP