Бившият учител по философия в НХГ Мирчо Люнгов губи дома си заради дълг на фирма в ликвидация

23 Януари 2018 | 18:36
0 коментара
Бизнес

Съдебен изпълнител обяви за продан дома на уволнения дисциплинарно от НХГ – Благоевград учител по философия и бивш главен асистент в ЮЗУ Мирчо Люнгов, информира "Струма".

 Става въпрос за втори етаж от масивна къща на ул. „Стара планина“ №4, който е с обща застроена площ 95,8 кв.м и включва столова, кухненски бокс, 3 спални, баня, тоалетна и коридор. С апартамента се продават още мазе и половината от таванските помещения.

Взискател по делото е банка, където етажът е бил ипотекиран през 2005 г. Парите от ипотеката обаче ги е взел не Люнгов, а фирма „Канина“ ООД, която е търговско дружество в ликвидация с пловдивска регистрация и е собственост на съпрузите Георги Любенов Мавродиев и Ани Вартерес Мавродиева.

Въпреки опитите ни обаче не успяхме да разберем при какви обстоятелства М. Люнгов е предоставил имота си на пловдивчани, за да могат те да теглят срещу него кредит. Това не успя да ни каже и ликвидаторът на фирмата – благоевградският адвокат Марио Караандонов, който вчера бе получил от съдебния изпълнител съкратения формат на обявлението за съдебното изпълнение и тепърва ще се запознава с детайлите по него.

Освен че е на път да остане без жилище, М. Люнгов отдавна е и без работа в Благоевград. След като преди години бе отстранен от гимназията по обвинения за използване на нецензурен език спрямо ученички, той започна мащабна съдебна битка, за да докаже, че несправедливо е уволнен, но без успех.

Крах претърпяха и опитите му да участва в различни конкурси, включително и за шеф на отдел „Култура“ в община Благоевград през 2012 г. За да има все пак с какво да се издържа, той бе принуден да се глави за дървосекач в една от многото дърводобивни фирми в района.

Добавете Вашия коментар

TOP