Бившият шеф на Митница “Югозападна” напусна системата

30 Януари 2019 | 14:14
2 коментара
Общество

Новият директор на Митница “Тракийска” Георги Александров не изкара и месец в Пловдив.

Преди няколко дни той е бил назначен за заместник-директор на Централното митническо управление в София. Досега поста заемаше Юлиан Мирков, който е напуснал системата по собствено желание. На стола на Александров в Пловдив ще седне досегашният му заместник Георги Костадинов, в качеството си на изпълняващ длъжността.

Заповедта за освобождаването на Мирков е била подписана от министъра на финансите на 23 януари тази година. Преди да бъде назначен за заместник-директор, той е бил началник на отдел “Митническо разузнаване и разследване” в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел “Митническо разследване и разузнаване” в Регионална митническа дирекция София и началник сектор “Разузнаване”.

От 2013 г. е заместник-началник на Митница Столична. От 2015 г. по времето на покойния Ваньо Танов бе назначен за шеф на Свиленградската митница, след което пое поста, с който сега сега се разделя.

Припомняме, че Георги Александров седна на стола на Павел Геренски, който бе освободен от длъжността началник на Териториално митническо управление Пловдив в края на миналата година. Причина бе образуваното срещу него дисциплинарно производство, в рамките на което се проверяват няколко схеми. Преди да влязат в сила новите структурни промени в агенцията, длъжността на Геренски се изпълняваше от дългогодишния му заместник Боян Тодоров Тодоров. 

От 2014 година насам Александров оглавяваше Митница “Югозападна”. Преди това е бил заместник-директор в териториалното управление. По образование той е юрист. През 2011 година той бе обявен за “Митничар на годината”, като приза бе присъден за цялостния му принос към митническото разузнаване и разследване. 

С поста си се е разделил и директорът на митница “Северна морска” митница Светлан Савов. Длъжността му във Варна ще изпълнява Виолета Конова, която досега бе заместник-директор.  .

Съгласно новия вътрешен правилник, шефът на Агенция “Митници” Георги Костов има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови звена.

Добавени коментари

123 публикува:
30 Януари 2019 | 16:36
Оправете си заглавието, става дума за повишение в централно управление, а не за напускане
Пирин публикува:
30 Януари 2019 | 15:02
Като гражданин на тази корумпирана държава,не ме вълнува кой,каква длъжност заема,а да няма контрабанда и да вземам добра заплата

Добавете Вашия коментар

TOP