Бившият полицейски началник Любен Милев и Милан Миланов от Разлог в битката за шефското място на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ в Благоевград

05 Април 2017 | 08:25
1 коментара
Общество

Голям интерес предизвика битката за шефското място на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ в Благоевград, за която се конкурират действащият служител Милан Миланов и бившият полицейски началник Любен Милев. 

За участие в конкурса се изисква висше образование с магистратура по „Право“ или „Социални дейности“, „Педагогика“, „Психология“, „Икономика“, „Финанси“, „Администрация и управление”, „Национална сигурност”, както и минимум 5 години професионален опит по специалността и не по-малко от 3 години управленски опит в системата на държавното управление.

Милан Миланов е от Разлог, но работи в София – в системата на ГД „Изпълнение на наказанията“. Любен Милев има дългогодишен стаж в системата на вътрешните работи и се пенсионира като шеф на „Охранителна полиция” в ОД на МВР – Благоевград. Двамата се явиха на изпит за интелектуални способности, резултатите от които се очакват.

Само 6-има кандидати се борят за 3-те свободни места на съдебни надзиратели в следствения арест в Сандански. Интересът към работното място е подчертано слаб и в Разлог, където за 1 позиция кандидатства само 1 мераклия. Началната основна заплата на начинаещ служител е малко над 600 лв.

Конкурсната процедура бе обявена миналия месец от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на правосъдното министерство. 

Кандидатите минават през 4 етапа – изследване за физическа годност, на интелектуалните способности и езикова култура, психологически изпит и накрая финално интервю, които следва да се проведат за 4 месеца. Условието е да не са осъждани, да имат средно образование и да са на възраст до 40 години.

Първата цедка е тестът за физическа годност, който включва скок дължина, бягане на 30 м и 800 м, сгъване и разгъване на ръце от опора и изправяне от лежанка до седеж, като оценките са на база предварително определени критерии.

Този изпит е взет с лекота от седмината участници в конкурса, като 6-има са получили максималните 30 точки и само 1 – 29 точки. Всички те са допуснати до втория етап – изследване на интелектуалните способности, който ще се проведе в средата на април.

източник:Струма/ БЕТИНА АПОСТОЛОВА снимка:Инфомрежа

Добавени коментари

ГРОБ публикува:
05 Април 2017 | 18:06
Сички наши буклуци са пръви за постоветоооо!

Добавете Вашия коментар

TOP