Бившият кмет на Благоевград К. Паскалев отговори публично с писмо до медиите за модела Паскалев - Хаджигаев и Камбитов-Тасков

30 Май 2018 | 18:13
9 коментара
Политика

Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев отговори публично с писмо до медиите за модела Паскалев - Хаджигаев и Камбитов - Тасков.

Публикуваме позицията на К. Паскалев без редакторска намеса:

Трябва откровено да призная, че първо се запознах с позицията на кмета Камбитов във вестник „Струма“, а чак след това прочетох повода за изявата му пак в същия вестник – „К. Паскалев на неформална среща в Благоевград дава „акъл“ на социалистите как да ударят предизборно кметския екип.“

Ще си позволя да направя няколко уточнения:

  1. Не съм „гуро“ на Л.Милев. Самия той отдавна е навършил пълнолетие и няма нужда някой да го държи за ръката. Може би диалогичното, но твърдо поведение на Милев е заплаха за Камбитов и екип.
  2. Не съм бил на срещата да давам „акъл“, защото смятам, че в БСП има интелигентни и подготвени хора. Споделих няколко проблема, които ме вълнуват и смятам, че са значими за жителите на Благоевград.
  3. Не съм си поставял за цел да атакувам Камбитов или екипа му. Поставих въпроси, които към днешна дата нямат публичен отговор.

А сега за въпросната публикация направена от г-н Камбитов:

  1. За боклука и политиците:

Държавата ни бе решила да изгражда депо за битови отпадъци в Кочериново – според мен, безумен и скъп проект. Опитвахме се с колегите кметове и централната власт да стигнем до разумно решение. Този който откликна на желанията ни бе Б.Борисов, като премиер, и незабавно започнахме процедури с МОСВ за организация на две депа - Благоевградско и Кюстендилско. Ако г-н Камбитов има проблеми с паметта да се обърне към настоящите кметове на Рила и Симитли – Кабзималски и Апостолов. Изработихме и процедирахме ПУП за депото. Правилно с встъпването си в длъжност г-н Камбитов възложи проектиране на самото депо, ще си затворя очите за незаконното разделяне на поръчката. Но после какво се случи? Кой е бил кмет на Благоевград последните почти 7 години и кой е бездействал или провеждал хаотични действия  през тези години за да се окаже Благоевград без съвременна  система за управление на отпадъците?

Големия проблем днес е – каква ще е цената на услугата за гражданите на Благоевград, Симитли, Кочериново, Рила и Бобошево, след евентуалното пускане в експлоатация на новата система. Аз твърдя, че не по вина на общинското ръководство, е избрана скъпа и непосилна технология.

Призовавам Кмета  да публикува Анализа за разходи и ползи от проекта за реализация на депото, за да разберат хората колко и за какво ще плащат като такса смет от 1.01. 2020г.!

  1. За археологията и фойерверките:

Преди повече от десет години започнахме разработването на проект включваш: пещерата Бойчова дупка край Обел, Стражева кула от критско-микенската култура на пътя Струмско - Церово, средновековна крепост Зелен дол, Тракийски гробници Рилци и Дъбрава.

След реализацията му следваше да се организира Академия по археология в триъгълника Покровник, Бучино, Рилци съвместно с Югозападния университет, Американския университет и Института по археология към БАН.

Не стана, за съжаление.

А сега има ситуация, археологическите разкрития са факт. Трябва да се съхранят! Въпрос на нормално техническо решение и Община Благоевград трябва да настоява за това, чрез Кмета и Общинския съвет!!!

Не е време за фойерверки!

Нима древна Сердика е по важна за София от древна Скаптопара за Благоевград?

  1. Футбола и тигрите:

Г-н Камбитов е добре да се обърне към част от съветниците си, които имаха собственост в Пирин – Г 12, за да си опресните спомените. Идеята беше Общината да влезе на мястото на Наков, до оздравяването на клуба. Осигурени бяха спонсорства от „Благоевград БТ” АД, „Карлсберг“ АД, трябваше и Общината да се включи със собствен ресурс, който да се насочи към Футболната школа на града. Не се получи, не заради позицията на Общината.

Публикувайте бюджетите на футболния ОФК „Пирин“ до 2018 г. за да е ясно на всички, срещу какъв ангажимент и управление какво се получи.

Не съм коментирал приноса на хора с животински прякори.

  1. Това не бяха всички въпроси:
  • Казах, че е чудесно използването на публичен ресурс за санирането жилищата на гражданите и това, че Благоевград изглежда много по-добре. И дума не съм казал имало ли е или не корупция при реализацията на програмата за саниране в Благоевград. Това със сигурност знаят участниците в процедурите.
  • Не съм правил коментар за площадното пространство и ремонтите му, но отбелязах, че в Благоевград, каквито и ремонти следва да се правят в централна градска част, първо следва да се ремонтира ВиК мрежата.
  1. За модела Паскалев – Хаджигаев:

Никак не ми беше приятно противопоставянето на Общински съвет и Кмет, в периода 2007- 2011г. Наред с пропуснатите ползи, най - голямата от които нова болница за хората в региона, това противопоставяне се оказа и полезно:

  • Пълен контрол от страна на Общинския съвет над Общинска администрация;
  • Невъзможност за каквито и да било прояви на корупция;
  • Ефективно влагане на публични средства за развитието на Общината;
  • Поставяне и решаване на пропуснати от администрацията проблеми на граждани и институции.

Много ми се иска в модела Камбитов – Тасков да се пови конструктивен диалог и критика, за да стане ясно:

  1. Кои и как определя приоритетите за развитието на Общината?
  2. Защо икономическото развитие на Общината се определя с една дума – криза?
  3. Защо младите хора напускат града и каква е перспективата?
  4. Защо драстично намаля броя на студентите в Благоевград?
  5. Как се управлява общинската собственост и има ли непубликувани договори?
  6. Кои и как определи цената от 126 лв. за депониране на битовите отпадъци?
  7. Защо Общината няма позиция по така нареченото преструктуриране на „Благоевград БТ“ АД?
  8. Защо заменихме благоевградския културен продукт с вносен?
  9. Ще запазим ли историята на Благоевград и Скаптопара?
  10. Ще бъдат ли пълноценни първите седем години на Камбитов?

Добавени коментари

запознат публикува:
31 Май 2018 | 13:16
Таската ще прави винарна на Зелен дол и не му трябва кметското място
Йордан публикува:
31 Май 2018 | 10:18
Па то се знае,Тасков е новия КМЕТ!
??? публикува:
31 Май 2018 | 09:44
КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ КМЕТ? ПАСКАЛЕВ,ХАДЖИГАЕВ ИЛИ ТАСКОВ?
до избиратела публикува:
31 Май 2018 | 09:18
Хайде стига,кое му е добрето на Камбитов???Все някой му е виновен, та той сам си привлича мръсните хора(боклуците).Вижте само любовницата му Шопова,от проста сервитьорка започна цял град да управлява,включително и "големия"- Камбитов. Пълен цирк и голям хаус царят,а някои спят...Шопова назначава и уволнява, Таската санира,Дончо на строител се прави,М.Камбитов и Кенеди окупираха града,Кучката-Иво си лае,а кервана си върви и влачи Камбитов. Да живее Благоевград!
избирател публикува:
31 Май 2018 | 08:38
Камбитов си е на място,но боклуци като Таската,Дончовци,Николовци и пр. ще го въвлекат в лайната.
Ditis публикува:
30 Май 2018 | 22:45
Крадливи и корумпирани Камбитов и!
opaa публикува:
30 Май 2018 | 20:15
opaaa stava interesno paskalin nema labavo shte gi izpapka za zakuska
ТАСКОВ ДАЛИ ЗНАЕ ТЕЗИ ФИРМИ публикува:
30 Май 2018 | 18:39
ТАСКОВ ДАЛИ ЗНАЕ ТЕЗИ ФИРМИ ОТ САНИРАНЕТО /БУЛСТРОЙ ИНВЕСТ ЕООД/ СДРУЖЕНИЕ СТРУМСКО 20 БИЛДИНГ/ ДЖУМАЯ ДЗЗД /ИКОСИ ДЗЗД
до Тасков публикува:
30 Май 2018 | 18:30
Тасков Тасков каква я забърка, ко бре Тасков те би през устата да коментираш модела Паскалев Хаджигаев и модела Тасков Камбитов. Тасков забърка лайната и ще замирише защо забъркваш името Камбитов защото се ловиш за въжето да не паднеш от преседателския стол. Тасков зорлем вкарваш Камбитов в шамарите, до колкото съм наясно с Паскалев на глава неможе да излезете там не само битката но и войната ще загубите. Тасков ти си вечния кандидат за кмет на Благоевград с Камбитов неможе да се мериш той бе два мандата но ако загуби трети виновен ще бъдеш тиииииии.

Добавете Вашия коментар

TOP