Бившият бопаджия Петър Кънев влезе в съда, оспорва сметка за ток в размер на 533 лева

20 Май 2018 | 13:13
2 коментара
Криминално

Обвиненият за чадър над топсводника Марто Дебелия бивш бопаджия Петър Кънев отново влезе в съда.

Този път той оспорва сметка за електроенергия от ЧЕЗ за сумата от 533 лева. Той платил фактурата, но малко по-късно се оказало, че електромерът му е бил манипулиран.

Експерти направили проверка на устройството в дома му и установили, че е изразходвал близо 80 процента по-малко от заплатената от него енергия. Те забелязали и редица нарушения на фирмените пломби и пломбата на капачката на клемния блок. Липсвала и пломбата на щита на елтаблото.

Електрометър веднага бил подменен, а Петър Кънев подписал протокол за това. След това получил фактурата с космическата сума, която платил, за да не му спрат електроподаването.

Съдията по делото Емилия Дончева от Районен съд – Благоевград назначи техническа експертиза. Вещото лице установило, че електромерът е манипулиран да отчита само 20% от изразходвания ток.

Именно затова съдия Дончева охвърли иска на Петър Кънев и го осъди да заплати 300 лева за съдебни разходи. Бившият бопаджия има право да обжалва решението в двуседмичен срок пред Окръжен съд – Благоевград.

Добавени коментари

Попето публикува:
20 Май 2018 | 19:40
Е тая кои не я е и неговия приятел с табачето я спука те са си приятелски семееиства .....хахахаххха
Румен публикува:
20 Май 2018 | 16:36
На тоя петърчо съм ебал жена му

Добавете Вашия коментар

TOP