Бившето ченге Каламски, сочен за убиец: Станах неудобен свидетел заради провалена полицейска акция срещу хора на Златко Баретата

25 Април 2018 | 13:52
0 коментара
Криминално

Бившият полицай от Петрич Евтим Каламски даде за първи път обяснения на делото за убийство, което се води от 5 години в Окръжен съд – Благоевград.

Той е подсъдим за убийството на 30-годишния Димитър Груев, станало на 4 декември 2010 година пред дискотека в село Михнево.  Каламски категорично отнесе, че е нанасял удари по Груев, който същата вечер бил в заведението. Той се опитал да го спре да не се качва на колата, тъй като бил пиян.

Спречкване е имало между Груев и други лица от дискотеката, но не и между Каламски. Подсъдимият експолицай хвърли бомба, като разви своя версия, че всъщност случаят е бил нагласен, тъй като няколко месеца преди това е участвал в полицейска акция за задържане на лица от групата на Златко Баретата, предаде struma.bg

Заедно с негов колега са извикани да съдействат при проверка в хотел в БАЦ в Петрич на антимафиота Велизар Йовев. При проверката от хотелска стая са избягали двама от лицата, които се оказали, че са Горублянския и Рашо. Впоследствие Каламски задържал Горублянския, а Рашо избягал. Каламски заяви, че след случката се заговорило, че двамата криминално проявени били само сплашени, след което заплатили 30 000 евро на полицаи, които предали в Дупница.

Имало проверка на инспектората на МВР, която приключила без последствие за антимафиота, изпуснал хората на Баретата. Общото според него е, че Каламски станал свидетел на неуспешната акция, при която избягали двамата и станал неудобен свидетел.  

Добавете Вашия коментар

TOP