Бивше ченге преподава български на затворниците в Бобов дол

22 Януари 2020 | 16:26
0 коментара
Любопитно

Бивше ченге ще учи на български език лишените от свобода в Бобовдолския затвор.

Петър Петров е сред новите учители в затвора, като вече е започнал на упражнява професията си. Петров е един от успешните полицаи, вече пенсионер, като дълъг период от време е бил шеф на „Тежки криминални престъпления“ в РУП - Дупница. „Със сигурност сега той вижда стари свой познайници, които лично е вкарал в панделата. Няма как обаче да му се отрече, че е човек с авторитет и няма да си позволят да не го слушат и да не учат. Най-малко ще ги направи грамотни – да могат да четат и пишат, че някои от тях и това не знаят“, коментираха работещи в Бобовдолския затвор.

Биографията на Петров е изключително интересна. Освен, че дълго време е бил шеф на криминална полиция, е работил и в администрация. За известен период от време се е занимавал с културните прояви в Община Бобов дол, а местните жители си спомнят, че е бил и един от кандидатите за кмет на миньорската община. Новото му амплоа пък вече е на учител и именно при не съвсем послушни ученици, коментираха вчера бобовдолци.

От 6 години функционира СУ„ Д-р Петър Берон“ към затвора в Бобов дол, като в него се обучават 92 ученици от I до XII. Професията, която изучават учениците от VIII до XII клас е „Монтажник на водоснабдителни и канализационни мрежи“, специалност „Вътрешни ВиК мрежи“. Вече са факт и първите абитуриенти на училището, като част от тях дори завършили средното си образование с отличен успех.

Добавете Вашия коментар

TOP