Бивш наставник на Пирин Благоевград стана треньор в Украйна

29 Септември 2017 | 14:03
0 коментара
Спорт

Българският специалист Николай Костов вече е старши треньор на украинския отбор Стал Каменское, който се намира на предпоследното 11-о място в класирането след изиграването на 10 кръга. Негов помощник ще бъде Неделчо Матушев, а двамата бяха представени снощи пред отбора в базата на отбора "Зелена Буча" от президента на клуба Вардан Израелян. Матушев близо 2 години бе без работа след като си тръгна от Пирин Благоевград в началото на октомври 2015-та година

И двамата имат опит в украинския футбол, като при Костов той е повече от сериозен. 54-годишният бивш старши треньор на Левски е бил начело на още три украински отбора - Металург (Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов), докато Матушев е работил в Карпати, а също така и в арменското първенство.

Българските треньори няма да водят отбора в предстоящата им среща с Верес (Ривно) като гост заради бавна процедура по регистрация на документите им, така че техният официален дебют ще бъде на 17-и октомври при домакинството на Зоря (Луганск). Досегашният помощник-треньор Кирил Нестеренко ще бъде вписан в протокола за идния уикенд.

Костов и Матушев пристигнаха в Украйна в сряда, а вчера внимателно изгледаха тренировката на отбора и след това получиха всички видеозаписи на мачовете до момента.

Стал (Каменское - бивш град Днепродзерджинск), има едва две победи от 10 мача, което обаче е обяснимо заради късното започване на подготовката и селекция само от втория отбор и школата на клуба. Сега обаче българските специалисти имат задача да вдигнат нивото и Стал да се спаси от изпадане.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP